investere kjøpe Uran aksjer uten kurtasje liste anbefalinger tips eksempler
Nyttige tips

Uran aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe uran aksjer.

Uran aksjer

Kjøpe Anglogold Ashanti aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
kjøpe e.on aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe BHP Billiton aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling tips
Kjøpe Cameco aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling anbefalinger
Kjøpe Electricite de France aksjer uten kurtasje kursmål edf aksjen tekniske analyser anbefaling kursutvikling
Kjøpe Enel aksjer uten kurtasje kursmål investere tekniske analyser anbefaling kursutvikling
Kjøpe NextEra Energy aksjer uten kurtasje investering kursmål tekniske analyser kursutvikling anbefaling
Kjøpe Rio Tinto aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger tips kursutvikling
Kjøpe Iberdrola aksjer uten kurtasje i norge

Kjøpe uran aksjer uten kurtasje

Uran kan brukes til å produsere ren energi. Samtidig er det kjent av det kan få store konsekvenser dersom det skjer uhell. På grunn av dette er det mange politikere som motsetter seg energiproduksjon fra uran, selv om det i enkelte deler av verden forgår stor produksjon. Siden verden er inne i et grønt skifte kan det igjen ble fokuser på nettopp uran. Dermed er det mange som posisjonerer seg ved å investere i uran aksjer.

I Norge er det ingen selskaper som utvinner uran, og det er heller ingen selskap som driver med energiproduksjon fra uran på Oslo Børs. Det betyr at du må se til de utenlandske børsene for å kunne investere i uran aksjer. De fleste norske meglere gir deg tilgang til utenlandske børser, men siden du må betale kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer kan det bli dyrt. Et alternativ vi ofte anbefaler er eToro som gir deg tilgang til kurtasjefri handel med over 2000 aksjer på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du uran aksjer – steg for steg

I dag er det en viss motvilje mot å produsere energi fra uran. Dermed medfører det risiko å investere i selskap som produserer uran eller energi fra dette. Samtidig er dette en kilde til ren energi, og dersom oppfatningen av dette endres vil uran aksjer kunne være en god investering. Uansett er det viktig å spre risiko ved å også investere i andre selskap som driver innenfor andre sektorer. Med tilgang til over 2000 aksjer på eToro skal alt ligge til rette for at du kan bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i uran aksjer uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan også brukes til å kjøpe andre aksjer. Som regel trengs det bare noen få minutter på å komme i gang med kurtasjefri aksjehandel på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe uran aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe uran aksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Amazon aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe uran aksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp uran aksjer

For å kjøpe uran aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av uran aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine uran aksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i uran.

Uran aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe uran aksjer?

Siden det ikke er noen uranprodusenter notert på Oslo Børs må du bruke en megler som gir deg tilgang til de utenlandske børsene. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan investere i uranprodusenter uten kurtasje på noen av de viktigste børsene i verden.

Hvilker typer uran aksjer finnes det?

Vi kan skille mellom rene uranprodusenter som kun utvinner uran, og blandede produsenter som utvinner andre råvarer i tillegg. Videre kan vi også nevne selskap som bruker uran til å produsere energi. På vår side kan du se eksempler på ulike uran aksjer i hele verdikjeden.

Er uran aksjer en god investering?

Det er en politisk risiko ved å investere i uranprodusenter og selskap som produserer energi fra uran. Dersom politikerne er mot dette vil selskapene kunne tape penger. Samtidig kan det være en stor oppside dersom det blir større oppslutning mot urankraftverk for produksjon av energi.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *