kjøpe investere Shipping aksjer uten kurtasje eksempler kursmål anbefalinger tekniske analyser tips
Nyttige tips

Shipping aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe shipping aksjer.

Shipping aksjer

investere Kjøpe Euronav aksjer kursmål tekniske analyser anbefaling kursutvikling
Kjøpe Scorpio Tankers aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger tips kursutvikling
Kjøpe BW LPG aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Frontline aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Castor Maritime aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe ZIM Integrated Shipping Services aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Danaos Corp aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Hapag-Lloyd aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Nordic American Tankers aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Clarkson aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Golar LNG aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling tips
Kjøpe Golden Ocean Group aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger tekniske analyse kursutvikling baltic dry index
Kjøpe AP Møller Mærsk aksjer uten kurtasje

Kjøpe shipping aksjer uten kurtasje

Innenfor shipping har du mange forskjellige investeringsmuligheter. For eksempel har du oljetank, produkttankere og LNG/LPG for frakt av olje, gass og oljeprodukter. Videre har du tørrbulk for frakt av for eksempel korn, betong, kull og jernmalm. I det siste har de aller fleste også hørt om containerfrakt. Aksjene til shippingselskap er sykliske, noe som betyr store kursbevegelser, samtidig kommer det tidvis også store utbytter. Dette gjør at shipping aksjer er populære investeringer.

Du kan investere i flere shipping selskap på Oslo Børs, og norske meglere gir deg også tilgang til nordiske, europeiske og amerikanske børser. Dermed får du tilgang til investering i shipping via disse løsningene. Siden du må betale kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer kan det bli dyrt, og dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med mer enn 2000 aksjer på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du shipping aksjer – steg for steg

Shipping er en syklisk sektor, og derfor er dette sykliske aksjer. Det betyr at selskapenes inntjening og aksjekurs i stor grad påvirkes av makrøkonomiske forhold. På grunn av dette er det viktig å spre risiko ved å investere i selskap som driver i andre sektorer. På eToro har du tilgang til over 2000 aksjer på 16 børser, og dermed ligger det meste til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan kjøpe aksjer i shipping uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe andre aksjer. Normalt trenger du bare noen få minutter for å komme i gang med kurtasjefri aksjehandel på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe shipping aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe shipping aksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel AP Møller Mærsk aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe shipping aksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp shipping aksjer

For å kjøpe shipping aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av shipping aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine shipping aksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i shipping.

Shipping aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe shipping aksjer?

For å investere i shipping må du ha en megler som gir deg tilgang til den børsen aksjen du vil kjøpe er notert på. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe shipping aksjer uten kurtasje på 16 av de viktigste børsene i verden.

Hvilker typer shipping aksjer finnes det?

Det finnes aksjer for de forskjellige segmentene innenfor shipping, som for eksempel tank, dry bulk, container og LNG. Det er også forskjeller på hvordan selskapene er strukturert. Noen eier skip, mens andre leaser dem på kontrakter. På vår side kan du se eksempler på populære shipping aksjer.

Er shipping aksjer en god investering?

Shipping aksjer er sykliske, noe som betyr at det er store kurssvingninger i de. Timer du godt kan du derfor gjøre gode investeringer. Aksjer til shippingselskap er også kjent for å utbetale utbytter i perioder hvor de tjener mye penger. Shipping aksjene kan derfor være gode investeringer.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *