Teknisk analyse av OBX - 180921 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 180921

Neste uke kan bli svært viktig for OBX indeksen. Et brudd på trendgulv og støtte ved 993 poeng kan sende børsen inn i et bearmarked. Les mer i teknisk analyse av OBX.

Middelslang kursutvikling

Oppsummeringen i vår forrige teknisk analyse av OBX var at vi var avventende til markedet. Vi fikk et salgssignal fra MACD og Advance/Decline Line. Videre sa vi at det kunne være nyttig å følge med på utviklingen til den tekniske indikatoren RSI. Et brudd på støtte eller motstand i denne kunne gi oss viktige signaler om hvor hovedindeksen på Oslo Børs skulle gå videre.

Hovedindeksen på Oslo Børs utviklet seg flatt i begynnelsen av forrige uke, før vi fikk et fall på nesten 1 % på fredag. Som vi ser i chartet førte dette til at vi fikk et brudd på den stigende tekniske støtten fra høyere bunner, og på støtten ved 1014. Disse nivåene fungerer nå som teknisk motstand. Ingen av disse bruddene er etablert. På undersiden har vi teknisk støtte fra gulvet i trendkanalen, hvor vi også ha støtten på 993 poeng.

Falltakten til gjennomsnittene i den tekniske indikatoren MACD har økt. Det betyr at det korte gjennomsnittet er i fare for å bryte ned gjennom 0-linjen. Det vil være et signal om svak utvikling for OBX fremover. RSI brøt ned gjennom støtten fra de høyere bunnene. Dette er et nytt salgssignal for OBX. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands er avtagende, og det kan se ut til at vi får en squeeze. Det vil i så fall tyde på at vi kan få høyere volatilitet fremover.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling teknisk analyse oslo børs 180921
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling på Oslo Børs kan vi se at vi også har fått et brudd på det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. Dette er nå ved det viktige 1014 nivået og fungerer som en teknisk motstand siden indeksen er på undersiden av gjennomsnittet. Som vi har nevnt tidligere har etablerte brudd på dette gjennomsnittet ført til fall på 7 %. Det betyr at utviklingen til OBX kan bli svært viktig neste uke. I ADL indikatoren har det blitt dannet en lavere topp, noe som gir oss en ny teknisk motstand.

Med salgssignaler fra både MACD og RSI ser det ikke lovende ut for OBX i kommende uke. Dette styrkes også av at ADL viser svakhet, og at indeksen har brutt ned gjennom viktig støtte ved 1014 hvor vi også har det korte glidende gjennomsnittet. Første tekniske støtte er ved gulvet i trendkanalen og ved 993. Det er dermed stor sannsynlighet for at vi får en test av dette nivået neste uke. Et brudd på denne støtten vil kunne føre til videre fall ned til 965, det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager, og 933 poeng.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine + 17 =