teknisk analyse av obx oslo børs 250921 kursmål anbefalinger
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 250921

Vi har lagt en volatil uke bak oss, men det ser ikke ut til at utfordringene for OBX er over. Les mer om hva vi kan forvente oss av kursutvikling i neste uke i vår tekniske analyse av OBX.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Oslo Børs var vi negative til videre utvikling. Vi hadde salgssignaler fra både MACD og RSI, i tillegg til svak utvikling i ADL. Indeksen hadde også brutt støtten ved 1014, noe som fikk oss til å anta at en test av den tekniske støtten ved 993 kunne komme. Uken startet med et fall på -2,23 % på mandagen, hvor OBX indeksen stoppet på 985. Tirsdag, onsdag og torsdag fikk vi oppgang, og med et svakt fall på fredag endte OBX indeksen på 1024.

Ser vi på den tekniske indikatoren MACD kan vi se at vi fikk et dramatic fall. Det korte gjennomsnittet bunnet ut, og er nå på oversiden av det lange gjennomsnittet igjen, men begge gjennomsnittene er fortsatt på undersiden av 0-linjen, noe som er negativ. I RSI kan vi se at det har blitt etablert en topp. Denne toppen er lavere enn motstanden vi hadde fra de tidligere lavere toppene. Bollinger Bands har utvidet seg, noe som bekrefter volatiliteten vi har sett denne uken på Oslo Børs.

Få oppdaterte tekniske analyser gratis ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling analyser oslo børs obx 250921
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling på Oslo Børs kan vi se at indeksen falt ned gjennom støtten ved 993, og faktisk var i nærheten av det lange glidende gjennomsnittet på 150 dager. Videre kan vi se at indeksen testet motstanden i gulvet av trendkanalen på tirsdag. Onsdag fikk vi brudd opp, både gjennom trendgulvet og det medium lange glidende gjennomsnittet på 50 dager. Siden vi kun har to hele candlesticks på oversiden av støtten i trendgulvet er dette bruddet ennå ikke etablert. Vi har tegnet inn en sekundærtrend, og indeksen beveger seg nå på oversiden av gjennomsnittslinjen i denne. Det kan være et signal om at OBX indeksen er overkjøpt på kort sikt. ADL testet støtte fra tidligere bunner, men ser ut til å ha toppet ut på et lavere nivå enn forrige topper.

MACD er under 0-linjen, noe som er klart negativ, og vi har også fått lavere topper i både RSI og ADL. Lyspunktet er MACD hvor vi har fått en crossover hvor det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet, men som nevnt, begge er fortsatt under 0-linjen. OBX indeksen befinner seg under gjennomsnittslinjen i hovedtrenden, men er over denne i sekundærtrenden. Den befinner seg også over det korte og det mellomlange gjennomsnittet på 20 og 50 dager. Videre har vi teknisk motstand ved 1037 og teknisk støtte ved 1014. På fredag ble det også dannet en hanging man candlestick, noe som indikerer trendskifte på kort sikt. Det åpner opp for at vi i første omgang skal få en ny test av støtten ved 1014 neste uke. Et brudd på denne vil være klart negativ og indikere videre nedgang til trendgulvet og støtten ved 993 i første omgang. Holder støtten ved 1014 kan vi forvente oss oppgang mot 1037.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − six =