Kjøpe oljeaksjer uten kurtasje olje aksjer selskap eksempler anbefalinger tips investere
Nyttige tips

Oljeaksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe oljeaksjer.

Oljeaksjer

Kjøpe Coterra Energy aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Norwegian Energy Company aksjer noreco investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Petrobras aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser kursutvikling anbefaling utbytte yield
Kjøpe Repsol aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Rosneft aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Surgutneftegas aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Lukoil aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Tatneft aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe TotalEnergies aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kurs
Kjøpe Sinopec aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
kjøpe royal dutch shell aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Gazprom aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe ConocoPhillips aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Exxon Mobil aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Saudi Aramco aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Aker BP aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe DNO aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe BP aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Equinor aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser
Kjøpe Chevron aksjer uten kurtasje teknisk analyse anbefaling kursmål kursutvikling

Kjøpe oljeaksjer uten kurtasje

Olje er den viktigste energikilden vi har i verden. Av all energi som konsumeres kommer 33 % fra nettopp olje. Råvaren olje brukes også til fremstilling av mange produkter. Dette kan bety at etterspørselen etter olje kan komme til å holde seg høy i mange år fremover. Dette er forventet selv om vi er i et skifte fra olje til fornybare energikilder.

Oslo Børs har lenge vært regnet for å være en oljebørs, og med tilgang til Oslo Børs har du flere oljeselskap du kan investere i. Det betyr at du kan kjøpe oljeaksjer gjennom norske meglere. Norske meglere og banker gir deg også tilgang til utenlandske børser i Europa og USA, og dermed øker investeringsmulighetene. Selv om dette er trygge og brukervennlige løsninger pleier vi ikke å anbefale disse. En av grunnene til det er at du må betale kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Dermed kan det bli dyrt. Et godt alternativ er eToro som gir deg tilgang til kurtasjefri handel med over 2000 aksjer på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du oljeaksjer – steg for steg

Selv om det er ventet at etterspørselen etter olje og gass skal holde seg høy i flere år fremover, er det fortsatt risiko forbundet med disse investeringene. Det gjør at det er viktig å spre risiko ved å også investere i selskap som driver i andre bransjer. På eToro har du tilgang til over 2000 aksjer. Dermed ligger det meste til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i oljeaksjer uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe andre aksjer. Normalt trenger du bare noen få minutter for å komme i gang med kurtasjefri aksjehandel på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe oljeaksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe oljeaksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Amazon aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe oljeaksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp oljeaksjer

For å kjøpe oljeaksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av oljeaksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller kjøpe deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine oljeaksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i oljeselskap.

Oljeaksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe oljeaksjer?

Det er oljeaksjer notert på de aller fleste børsene i verden, så dersom du ønsker å ha et godt utvalg å kunne investere i kan det være smart å velge en megler som gir deg tilgang til mange børser. På vår side viser vi deg hvordan du kan investere i oljeaksjer på 16 børser uten kurtasje.

Hvilke typer oljeaksjer finnes det?

Vi kan skille mellom oljeselskap som er i oppstartsfasen, altså selskap som er i ferd med å utvikle oljefelt og etablerte oljeselskap som har produksjon. På vår side kan du se en liste med eksempler på ulike oljeselskap du kan investere i.

Er oljeaksjer en god investering?

Selv om det er et skifte fra olje og gass til fornybar energi, vil det fortsatt være stor etterspørsel etter olje. Dermed kan oljeaksjene fortsatt gi god avkastning til aksjonærene. Alle investeringer medfører risiko. Dermed er det viktig å spre risiko ved å diversifisere.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *