Teknisk analyse av OBX - 021021 oslo børs anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 021021

Forrige uke ble avsluttet med svak oppgang på Oslo Børs. Nå har vi signaler om at oppgangen kan fortsette. Les mer i vår tekniske analyse av OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse av OBX, hovedindeksen på Oslo Børs, la vi vekt på at vi hadde salgssignaler fra MACD, og at det hadde blitt satt lavere topper i RSI og ADL. Videre hadde vi også en hanging man candlestick som signaliserte at vi kunne få et trendskifte på kort sikt. Uken endte med oppgang på 0,91 %. Mesteparten av denne oppgangen fikk vi på torsdag hvor hovedindeksen steg 0,85 %.

Begge gjennomsnittene i MACD er nå over 0-linjen, noe som er et positivt signal for den videre kursutviklingen på OBX. RSI har brutt opp over motstanden fra de lavere toppene. Ytterbåndene i Bollinger Bands fortsetter å utvide seg.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling teknisk analyse oslo børs
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling på Oslo Børs kan vi se at hovedindeksen testet motstanden ved 1037 på torsdag. I denne omgang ble motstanden for sterk, og kursen reagerte ned samme dag for å slutte på 1034. Vi har lagt på en Donchian Channel på chartet, og denne har nå gitt et kjøpssignal for OBX indeksen. Indikatoren blir mye brukt av tradere som bruker Four Week Rule strategien. Indeksen er på oversiden av de glidende gjennomsnittene på 20, 50 og 150 dager, og disse fungerer som tekniske støtter. ADL beveger seg sidelengs uten å gi viktige signaler.

Vi har fått kjøpssignaler for OBX indeksen fra MACD hvor vi har en crossover, og fra RSI hvor indikatoren har brutt opp gjennom en motstand fra lavere topper. Fremover vil det være viktig at vi får etablert en høyere bunn i denne tekniske indikatoren. Med flere positive signaler ser vi det som sannsynlig at vi får et brudd på motstanden ved 1037 i neste uke. Over dette har vi motstand fra taket i sekundærtrenden og gjennomsnittslinjen i hovedtrenden.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + twenty =