Teknisk analyse av KOA - 051021 kongsberg automotive kursmål anbefalinger tips kjøpe
Tekniske analyser

Teknisk analyse av KOA – 051021

Kongsberg Automotive er fortsatt inne i en fallende trendkanal, og vi har nå signaler om at vi kan få større kursutslag. Les mer i vår tekniske analyse av KOA.

Middelslang kursutvikling

Gammel analyse? Se oppdatert teknisk analyse av KOA.

Kongsberg Automotive eller KOA toppet ut i begynnelsen av januar 2020 etter å steget mer enn 200 % i løpet av perioden mellom oktober til januar. I ettertid har pilene pekt ned, og aksjekursen til KOA beveger seg nå innenfor en fallende trendkanal. I denne trendkanalen har aksjekursen testet støtte og motstand fra gulv, tak og gjennomsnittslinje flere ganger. Det skal tilsi at det er stor sannsynlighet for videre kursutvikling innenfor trenden.

I løpet av den siste tiden har aksjekursen flere ganger testet motstanden i trendens gjennomsnittslinje, i tillegg til motstanden ved 2,455 kr. Over dette har aksjen motstand fra taket i den fallende trendkanalen og ved 2,765 kr. Under har aksjekursen teknisk støtte fra gulvet i trendkanalen og ved 2,10 kr.

I slutten av september fikk vi en crossover i MACD, noe som isolert sett er et positivt signal, men siden det korte gjennomsnittet nå er i ferd med å flate ut og nærme seg det lange gjennomsnittet ser det ut til at dette blir en bekreftelse på den fallende trenden aksjekursen til KOA er inne i.

Den tekniske indikatoren RSI har brutt opp av en motstand fra lavere topper, men som vi kan se har indikatoren falt tilbake. Den tester nå støtte fra høyere bunner. Et brudd på denne vil være et salgssignal for Kongsberg Automotive aksjen.

Ytterlinjene i Bollinger Bands har trukket seg sammen, noe som kan bety at det er en potensiell squeeze. Det vil i så fall være et signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet i tiden fremover.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling koa kongsberg automotive aksjen kursmål analyser 051021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at KOA aksjen testet motstanden ved 2,455 kr og fra gjennomsnittslinjen i den fallende trenden flere ganger. Videre kan vi se at de glidende gjennomsnittene på 5, 20 og 50 dager tidligere har fungert som viktige støtte og motstandsnivåer. Aksjekursen har nå brutt ned gjennom det korte og det mellomlange gjennomsnittet på 5 og 20 dager. I Ease of Movement kan vi se at det har vært en positiv tendens, og at vi har fått en støtte fra høyere bunner. Indikatoren peker nå ned mot denne, noe som betyr at vi kan vente oss en test av støtten.

Aksjekursen til KOA er inne i en fallende trend, og vi er i utgangspunktet avventende til aksjen. RSI tester en støtte fra høyere bunner, og ryker støtten til det være et salgssignal. Det ser også ut til at vi kan forvente oss signaler fra MACD og Ease of Movement indikatorene innen kort tid. Dette sammen med en potensiell squeeze i Bollinger Bands tilsier at vi kan få store kursutslag. Skal støtten i RSI og Ease of Movement holde kan vi få en ny test av motstanden ved 2,455 kr. Skulle de derimot ryke vil vi kunne forvente oss et kursfall ned mot 2,10 kr i løpet av kort tid.

Kongsberg Automotive nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *