Teknisk analyse av ULTI - 051021 ultimovacs aksje kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av ULTI – 051021

Er oppgangen over for Ultimovacs? Etter en kraftig oppgang siden august ser det ut til at aksjen har toppet ut. Les mer i vår tekniske analyse av Ultimovacs aksjen.

Middelslang kursutvikling

Fra slutten av desember 2020 og frem til august 2021 bevegde aksjekursen til Ultimovacs seg innenfor en sidelengs trend. I perioden etter dette har det blitt etablert en stigende trendkanal. Aksjekursen har nå toppet ut og falt ned mot gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Denne fungerer som en teknisk støtte. Under dette har vi teknisk støtte ved 135,00 kr, gulvet i trendkanalen og ved 122,80.

MACD er på høye nivåer etter den kraftige kursoppgangen i løpet av høsten. Det kan se ut til at det korte gjennomsnittet i indikatoren er i ferd med å flate ut. Det kan ende i en crossover. I RSI har vi fått en støtte fra høyere bunner, samtidig har vi også fått en motstand fra lavere topper. Denne motstanden har negativ divergens med aksjekursen, noe som er et signal om høyere volatilitet. Bollinger Bands viser stor avstand mellom ytterbåndene, noe som tilsier at vi har stor volatilitet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling ultimovacs aksje tekniske analyser anbefalinger kursmål ulti 051021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at aksjekursen er i ferd med å teste den psykologiske støtten ved 150 kr. Ved dette nivået har vi også støtte fra det korte glidende gjennomsnittet på 5 dager og gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen. Vi kan også se at støttenivåene som har blitt etablert ikke har blitt grundig testet, noe som kan bety at støtten fra disse er liten. I Ease of Movement har det blitt etablert en støtte fra høyere bunner, men vi kan nok forvente oss en test av denne i løpet av kort tid.

Et brudd på støtten fra de høyere bunnene i RSI vil være et klart negativ signal for Ultimovacs aksjen. Får vi dette er det sannsynlig at aksjekursen kan falle ned mot støtten ved 135,00 kr og gulvet i den stigende trendkanalen. Skulle støtten i RSI derimot holde kan vi få et brudd på motstanden, noe som vil være et solid kjøpssignal for Ultimovacs. Vårt base case for Ultimovacs er at RSI bryter og at vi får en test av trendgulvet etter en lengre periode med sterk oppgang. Slik vi ser det, kan det være en god kjøpsandledning siden trenden fortsatt er stigende.

Ultimovacs nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *