Kjøpe flyaksjer uten kurtasje investere flyselskap luftfart anbefalinger kursmål
Nyttige tips

Flyaksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe flyaksjer.

Flyaksjer

Kjøpe Wizz Air Holdings aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger tips
Kjøpe Spirit Airlines aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Southwest Airlines aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
hvordan kjøpe sas aksjer kursmål teknisk analyse aksjeanbefaling kursmål konkurs
Kjøpe Ryanair aksjer uten kurtasje teknisk analyse kursmål anbefaling kursutvikling
Kjøpe Qantas Airways aksjer investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Norwegian Air Shuttle aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser
Kjøpe Lufthansa aksjer uten kurtasje teknisk analyse kursmål anbefaling kursutvikling
Kjøpe JetBlue Airways aksjer aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe International Consolidated Airlines aksjer uten kurtasje iag investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe easyJet aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Delta Air Lines aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Air France KLM aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Air China aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
investere Kjøpe AerCap aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling

Kjøpe flyaksjer uten kurtasje

Flyselskap har fått hard medfart under corona-pandemien. Ikke bare er dette aksjer som er sykliske, det vil si at aksjekursen påvirkes av makroøkonomiske forhold, men det har også vært strenge restriksjoner rundt reiser. Nå som samfunnet er i ferd med å åpnes opp igjen vil flyselskap kunne nyte godt av høyere etterspørsel, det kan igjen bety høyere aksjekurser og god avkastning til aksjonærene.

Det er flyselskap notert på de aller fleste børsene. Det betyr at du kan kjøpe flyaksjer gjennom norske meglere og banker. Vi pleier normalt ikke å anbefale disse løsningene siden de kan bli dyre da du må betale kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 2000 aksjer på 16 børser. Ikke bare kan dette være en rimeligere løsning, men du kan også få langt flere investeringsalternativer.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du flyaksjer – steg for steg

Flyselskap har sykliske aksjer, noe som betyr at aksjekursen påvirkes av makroøkonomiske forhold. Dermed er det viktig å spre risiko ved å også kjøpe aksjer i selskap som driver i andre bransjer. På eToro har du tilgang til over 2000 aksjer, noe som betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i flyaksjer uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer i andre bransjer. Normalt trenger du bare noen få minutter for å komme i gang med kurtasjefri aksjehandel på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe flyaksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe flyaksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Booking.com aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe flyaksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp flyaksjer

For å kjøpe flyaksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av flyaksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine flyaksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i luftfartsselskap.

Flyaksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe flyaksjer?

Det finnes flere flyselskap på Oslo Børs, men du får flere investeringsmuligheter dersom du også ser på utenlandske børser. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å investere i flyselskap uten kurtasje på 16 børser.

Hvilker typer flyaksjer finnes det?

Vi kan grovt skille mellom selskap som driver med varetransport og persontransport. Videre kan vi også skille mellom flyselskap som fokuserer på begrensede områder og luftfart over hele verden. På vår side kan du se eksempler på forskjellige flyselskap du kan investere i.

Er flyaksjer en god investering?

Flyaksjer er sykliske aksjer som påvirkes av makroøkonomiske forhold. Dersom veksten i verdensøkonomien holder seg sterk og vi får økt etterspørsel etter flyreiser vil investering i flyselskap kunne gi god avkastning.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *