Teknisk analyse av OBX - 091021 oslo børs analyser indeks
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 091021

Det ble satt ny all time high på Oslo Børs forrige uke. Vi har signaler om at oppgangen kan fortsette. Les mer om kursutviklingen på Oslo Børs i vår tekniske analyse.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av OBX indeksen på Oslo Børs nevnte vi at vi hadde fått et kjøpssignal i form av en crossover i MACD. I tillegg fikk vi også et kjøpssignal fra RSI som hadde brutt opp over en motstand fra lavere topper. Summen av dette var at vi anså det som sannsynlig at vi ville få et brudd på den tekniske motstanden ved 1037 poeng.

Forrige uke startet med oppgang på Oslo Børs, og vi fikk nye all time highs på både mandag og tirsdag. Ny all time high for Oslo Børs er nå 1045. På onsdagen fikk vi et kursfall på 1,77 %, noe som sendte hovedindeksen ned til 1026. Vi fikk deretter oppgang på torsdag og fredag. Hovedindeksen endte på 1037,51, noe som betyr at den er på oversiden av den tekniske motstanden.

Den positive tendensen i MACD har fortsatt, men som vi kan se i chartet har avstanden mellom gjennomsnittene blitt mindre. RSI falt tilbake, og har nå etablert en støtte fra høyere bunn. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands har økt noe.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

teknisk analyse oslo børs 091021 kursmål anbefaling
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at Donchian Channel indikatoren gav et nytt kjøpssignal. Dette er en teknisk indikator som viser indeksens høyeste høy og laveste lav i løpet av de siste fire ukene, og er populær å bruke i algoritme trading. Vi kan se at hovedindeksen testet motstanden i taket av sekundærtrenden og reagerte ned etter testen. Videre kan vi se at hovedindeksen også testet støtten i sekundærtrendens gjennomsnittslinje og støtten fra det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. I Advance/Decline Line har vi fått en triangelformasjon fra lavere topper og høyere bunner.

Både RSI og MACD er positive, noe som åpner opp for at vi kan få oppgang den kommende uken. Samtidig har vi en triangel i ADL. Slik vi ser det vil det være viktig å følge med på denne tekniske indikatoren. Et brudd opp vil signalisere at vi kan få en oppgang mot taket i sekundærtrenden og gjennomsnittslinjen i hovedtrenden. Det betyr at vi kan få oppgang til 1045 og 1060. Et brudd ned vil derimot være et signal om at vi kan få en ny test av støtten ved 1014, og det korte glidende gjennomsnittet som er ved 1011. Under dette har vi gulvene i hoved- og sekundærtrenden ved 1005 poeng.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × two =