Hvordan kjøpe Solana i Norge kryptovaluta sol kursmål tekniske analyser tips anbefalinger
Kryptovaluta

Hvordan kjøpe Solana

Solana er blokkjeden for SOL kryptovaluta og ble lansert i 2019. Med mange viktige styrker og kvaliteter har SOL på kort tid blitt en populær kryptovaluta som manger mener kan ta opp kampen med Ethereum. Se hvordan du kan kjøpe SOL kryptovaluta i Norge.

Hvordan kjøpe Solana i Norge?

Det er mange som bruker Google til å få svar på hvordan de kan kjøpe Solana, men det er faktisk ikke mulig. Solana er nemlig blokkjeden for kryptovalutaen SOL. Så dersom du vil investere i dette kryptoprosjektet må du kjøpe SOL kryptovaluta. I denne artikkelen skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan investere i den relativt nye kryptovalutaen SOL.


 • Få opptil 200 kr gratis krypto
 • 5 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


67 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.


Hva er Solana?

Solana er en ny blokkjede som ble lansert i 2019. Selv om SOL er en ung kryptovaluta har den blitt populær nok til at den pr 12.10.21 er den 7. største kryptovalutaen målt på market cap. SOL har nå en market cap på rundt $40 milliarder. Som nevnt er det flere som mener at dette kan bli en viktig konkurrent av Ethereum. Ethereum har en market cap på over $350 milliarder, noe som betyr at det fortsatt kan være en stor oppside i SOL kryptovaluta.

Solana kan håndtere rundt 50000 transaksjoner i sekundet, noe som betyr at dette er en utrolig rask kryptovaluta. Blokkjeden er open source og desentralisert, og bruker Proof of Stake og Proof of History, den kan også håndtere smartkontrakter. Dermed er dette en kryptovaluta som har flere gode løsninger, noe som kan gjøre den verdifull.

Kjøp Solana – guide

SOL kryptovaluta som brukes på blokkjeden Solana er den 7. største kryptovalutaen, og det er derfor god tilgang på den. Den kan kjøpes via de fleste meglere som gir deg tilgang til kryptovaluta. Et godt alternativ vi ofte anbefaler er eToro. Dette er en nettmegler som gir deg tilgang til 33 typer kryptovaluta, og i tillegg kan du trade med mer enn 2000 aksjer notert på 16 børser. eToro gir deg også tilgang til vanlig valuta, ETF, råvarer og indekser. eToro har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Dermed er dette en trygg løsning for å kjøpe Solana.

1: Bli registrert på eToro

eToro er en allsidig nettmegler som gir deg muligheten til å investere i alt fra aksjer til kryptovaluta. Når du kjøper og selger kryptovaluta, CFD, aksjer eller ETF-er betaler du ingen kurtasje. Det er kun spread som er eneste kostnad. Spread er forskjellen mellom kjøps- og salgskurs, og denne er liten, noe som gjør at eToro er en rimelig løsning. Nettsiden til eToro er svært brukervennlig, og som kunde får du tilgang til et gratis program til teknisk analyse.

For å komme til eToro kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Når du er på nettsiden kan du begynne på registreringen ved å trykke på knappen hvor det står Bli med nå. Du får nå frem et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din konto. Alternativene er å bruke mailadressen din, eller din Facebook- eller Google-konto. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert. Det koster ingenting å åpne en konto.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Vi anbefaler at du fullfører kontoregisteringen og verifiserer kontoen din før du begynner å kjøpe Solana. Dette gjør du ved å trykke på Fullfør profil. Når du har trykket på denne knappen kan du legge inn informasjon som fødselsdato, adresse, etc. Du må også fullføre en kundeundersøkelse. Dette blir gjort for å se hvilke instrumenter du kan handle basert på din økonomiske situasjon, kunnskap og erfaring. Kontoverifisering fullføres ved å laste opp bilder av ID, en regning som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

2: Sett inn penger på konto

Når du har fullført registreringen av konto på eToro kan du gjøre innskudd slik at du kan kjøpe Solana kryptovaluta. Det minste innskuddet er $200, noe som betyr at dette er en løsning som passer godt for de aller fleste. Etter at du har gjort innskudd på $200 eller mer kan du velge om du vil kjøpe flere ulike kryptovaluta, aksjer, ETF eller CFD. Minste handelsbeløp er $50, noe som gjør at du kan spre investeringene dine over flere typer kryptovaluta.

3: Kjøp Solana krypto

For å kjøpe Solana bruker du søkefeltet for å komme frem til siden for kryptovalutaen. Søk på Solana eller SOL. Du får da frem en side hvor du kan se kursutviklingen til kryptovalutaen Solana, lese mer informasjon om hva det er som gjør denne kryptovalutaen spesiell, eller se de siste innleggene fra forumet om SOL kryptovaluta.

Når du skal gjennomføre ditt kjøpe at SOL trykker du på knappen Handle. Her kan du legge inn antallet SOL du vil kjøpe eller hvilken sum du ønsker å handle for. Når du har tastet inn antall eller sum trykker du på knappen Åpne handel. Dette legger din ordre ut i markedet for å kjøpe Solana.

4: Overfør Solana til eToro Wallet

Når du har kjøpt Solana kryptovaluta vil disse bli lagret hos eToro med cold storage. Men, eToro tilbyr også en egen wallet slik at du kan ta ut kryptovalutaen du har kjøpt. For å bruke eToro wallet må du ha en aktiv konto hos dem, og du må laste ned eToro wallet fra Google Play eller Apple Store.

Når du har lastet ned eToro wallet får du muligheten til å veksle dine kryptovaluta med over 120 andre typer og over 500 kryptovalutakryss.

Når du har kjøpt dine kryptovaluta kan du gå til din portefølje. Trykk så på den posisjonen du ønsker å overføre til din eToro wallet. Du vil få frem en liten meny for å endre ordre hvor du kan trykke på Overføring. Trykk på dette valget, og dine kryptovaluta vil bli overført til din eToro wallet innen 24 timer.

Fordeler ved å kjøpe Solana på eToro

eToro er en trygg og seriøst nettmegler som har alle de nødvendige tillatelsene fra det norske Finanstilsynet for å tilby trading til norske brukere. Alle innskudd på eToro er også forsikret opptil 1 million euro fra det kjente forsikringsselskapet Lloyds of London. Altså er dette en trygg løsning for deg som vil investere i kryptovaluta.

Som nevnt har eToro en egen wallet slik at du kan oppbevare dine kryptovaluta sikkert. eToro har også en egen app som gir deg tilgang til Cardano kursutvikling, i tillegg til realtidskurser for de 17 andre typene kryptovaluta du kan kjøpe.

Kostnadene på eToro er lave, og du betaler ingen kurtasje for å kjøpe eller selge kryptovaluta. Den eneste kostnaden er spread, eller forskjellen mellom tilbudskurs og budkurs.

Andre løsninger for å kjøpe Solana i Norge


 • Få opptil 200 kr gratis krypto
 • 5 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


67 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.


Hvilke typer investorer Solana passer for

SOL kryptovaluta er en av de største om vi ser på market cap, og siden den har flere gode og praktiske løsninger er det mange som mener at det er mindre risiko å investere i denne sammenlignet med andre og mindre kryptovaluta. Det gjør at den kan passe inn i porteføljer hvor du ønsker å ha eksponering mot kryptovaluta, men også ta lavere risiko. Vi nevnte at mange mener at Solana er en direkte utfordrer til Ethereum, og det betyr også at det er en potensielt stor oppside. Dermed kan den også passe inn i porteføljer hvor man ønsker å få høyest mulig avkastning.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Utviklingen av Solana

Det er Anatoly Yakovenko som står bak Solana blokkjede. Blokkjeden er skrevet i Rust, og ble lansert i april 2019. Solana er open source og desentralisert, og bruker Proof of Stake og Proof of History. Blokkjeden kan også håndtere smartkontrakter. Med skalerbarhet og kapasitet til å håndtere 50000 transaksjoner i sekundet er Solana den raskeste blokkjeden.

Solana kursutvikling

Kursene på kryptovaluta er volatile, og ofte kan vi oppleve svingninger på et tosifret antall prosent på en enkelt dag. Dette gjelder også for Solana kursutvikling. Det er flere faktorer som påvirker kursutviklingen, og vi kan grovt skille mellom ytre faktorer og egne faktorer.

Av ytre faktorer har vi kursutviklingen til andre typer kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum. Dersom disse faller eller stiger vil dette ofte påvirke kursutviklingen til SOL kryptovaluta. SOL er en populær kryptovaluta som på kort tid ble en av de største i verden. Dette gjør at det er en forholdsvis høy etterspørsel etter SOL. Endringer i denne kan også føre til store kursutslag.

Teknisk analyse av Solana

Det er vanskelig å vurdere verdien av en kryptovaluta, og en løsning på dette problemet kan være å bruke teknisk analyse for å se om en kryptovaluta eller høyt eller lavt priset. Dersom du ikke har erfaring med teknisk analyse kan vi anbefale vårt kurs i teknisk analyse for nybegynnere. Der lærer du alt det grunnleggende innenfor teknisk analyse.

SOL analyse

Program for teknisk analyse

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Cardano ADA FAQ

Hva er Solana kryptovaluta?

Solana er blokkjeden for kryptovalutaen SOL. Blokkjeden er open source og desentralisert, og bruker Proof of Stake og Proof of History. Det er mange investorer og tradere som mener at Solana kan bli en utfordrer til Ethereum kryptovaluta.

Er Solana en god investering?

Solana blokkjeden kan håndtere 50000 transaksjoner i sekundet. Dette er det så langt ingen andre typer kryptovaluta som kan. Dermed har SOL kryptovaluta et viktig fortrinn som gjør at det kan bli en god investering som kan gi høy avkastning.

Hvor kan jeg kjøpe Solana?

Det finnes flere metoder du kan bruke for å investere i SOL kryptovaluta. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe Solana i Norge. Normalt trenger du bare noen få minutter for å komme i gang med investering i kryptovaluta.

Er Solana en god kryptovaluta?

En viktig fordel med Solana blokkjede er at den kan håndtere 50000 transaksjoner i sekundet. Det er mange som mener at SOL kryptovaluta kommer til å bli like viktig som Ethereum, og kanskje viktigere.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

12 + three =