Teknisk analyse av OBX - 171021 oslo børs tips anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 171021

OBX indeksen har avsluttet en sterk uke med ny all time high. Vi har nå signaler om økt volatilitet, men chartet viser at vi kan få videre oppgang på Oslo Børs.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av OBX skrev vi at vi forventet oppgang på Oslo Børs. Uken ble avsluttet med en nedgang på 0,30 % til 1063. Ny all time high fikk vi på torsdagen hvor OBX avsluttet på 1066. I den tekniske indikatoren RSI fikk vi en høyere topp. På lengre sikt er dette positivt, men på kort sikt kan OBX være overkjøpt.

Vi kan se at den positive utviklingen i MACD har fortsatt, men vi har også fått en rapid rise, eller en stor oppgang i det korte gjennomsnittet. Dette kan være et signal om at oppgangen vi hadde forrige uke ikke vil fortsette i det helt korte bildet.

Som nevnt har det blitt etablert en høyere topp i RSI. Denne indikatoren har nå også toppet og peker nedover. RSI toppet på 68. Det er muligheter for at vi får en test av støtten fra høyere bunner i neste uke.

Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands har økt. Det er en bekreftelse på den økte volatiliteten vi så siste uke på Oslo Børs.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling oslo børs tekniske analyser anbefalinger 171021
Charts fra TradingView.

Vi har nevnt i tidligere analyser at den tekniske indikatoren Donchian Channel har gitt kjøpssignaler, og den positive utviklingen har også fortsatt i denne. Dette er en teknisk indikator som gir kjøps- og salgssignaler når det settes nye topper og bunner i en 4 ukers periode. Denne er vanlig å bruke med Four Week Rule strategien som kan sikre deg mot store børsfall. I den tekniske indikatoren Advance Decline Line fikk vi et brudd på motstanden fra horisontale topper.

OBX indeksen er nå ved gjennomsnittslinjen i den lange stigende trendkanalen. Vi har ikke hatt etablerte brudd på dette nivået siden mai 2021, og det vil derfor være viktig at vi får det i løpet av de kommende ukene. Et brudd opp vil være et signal om videre oppgang, og OBX har kun motstand fra forrige all time high ved 1066, og fra taket i trendkanalen. Vi har teknisk støtte ved 1037. Vi tror at OBX skal videre opp, men som nevnt kan utviklingen i MACD og RSI være signaler om at det kan bli en volatil uke. Derfor følger vi nøye med på utviklingen i disse indikatorene.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 − 18 =