Teknisk analyse av AD - 181021 ahold
Tekniske analyser

Teknisk analyse av AD – 181021

På kort sikt er vi avventende til kursutviklingen, men vi kan også stå ovenfor en god kjøpsmulighet på sikt. Les mer i vår tekniske analyse av Ahold aksjen.

Middelslang kursutvikling

Kursen til Ahold aksjer er i ferd med å teste den tekniske støtten i gulvet av den stigende trendkanalen som strekker seg tilbake til mars 2021. Ved dette nivået har vi også en teknisk støtte ved €27,875. Siden august har det blitt etablert høyere topper i aksjekursen, mens vi har fått lavere topper i RSI. Dette er en negativ divergens som ofte er et signal om økt volatilitet til nedsiden. På undersiden er det lite støtte før ved €25,495.

Tendensen i MACD har vært negativ siden vi fikk en crossover i slutten av august. Det korte gjennomsnittet er nå under 0-linjen, og det lange gjennomsnittet følger etter. I RSI har vi hatt en motstand fra lavere topper. Indikatoren har nå reagert ned fra denne. Det kan bety at den potensielle volatiliteten fra den negative divergensen allerede er tatt ut.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling ahold aksje 181021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at Ahold aksjen nå er i ferd med å teste et viktig støttenivå. Vi har den tekniske støtten ved €27,875 som aksjekursen nå har brutt gjennom, og gulvet i trendkanalen som er i ferd med å testes. Videre kan vi se at Donchian Channel har gitt et salgssignal ved at det har blitt satt en ny 4-ukers lav. Det korte glidende gjennomsnittet er også i ferd med å gi et death cross siden det krysser det mellomlange gjennomsnittet.

Aksjekursen til Ahold er fortsatt inne i en stigende trendkanal, men med flere negative signaler er vi avventende til videre kursutvikling. Vi trenger også en bekreftelse på at støtten i trendgulvet holder. Aksjen har beveget seg sidelengs i en periode, dette kan medføre falske signaler fra glidende gjennomsnitt og MACD, og vi følger derfor med på RSI fremover. Et brudd på motstanden fra de levere toppene vil være et bullish kjøpssignal for Ahold.

Ahold nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *