Teknisk analyse av AKZA - 191021 akzo nobel
Tekniske analyser

Teknisk analyse av AKZA – 191021

I chartet til Akzo Nobel er det signaler om at kursfallet kan være nær en bunn. Les mer om hva du bør følge med på fremover i teknisk analyse av Akzo Nobel aksjen.

Middelslang kursutvikling

I løpet av 2021 har kursen til Akzo Nobel etablert en stigende trendkanal, men den siste tiden har kursen trendet nedover i en fallende sekundærtrend. Kursen til Akzo Nobel aksjen har nylig testet den tekniske støtten ved €90,48 og gulvet i den stigende hovedtrenden, og reagert opp fra disse. Videre har vi fått et brudd på gjennomsnittslinjen i den fallende sekundærtrenden, men dette bruddet er ennå ikke etablert.

Ytterbåndene i Bollinger Bands er i ferd med å trekke seg sammen etter en periode med høyere volatilitet. Normalt er dette et signal om at aksjekursen også er i ferd med å stabilisere seg. Det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet i MACD, noe som er et kjøpssignal. Vi har også fått et kjøpssignal fra RSI hvor indikatoren har brutt opp gjennom en motstand fra lavere topper.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

analyse akzo nobel 191021
Charts fra TradingView.

Med candlesticks kan vi se hvordan aksjekursen til Akzo Nobel reagerte opp fra støtten ved €90,48, og at støtten fra gulvet i trendkanalen i ettertid ble testet. I løpet av de siste dagene har kursen også kommet seg over det korte og det mellomlange gjennomsnittet på 10 og 20 dager, og gjennomsnittslinjen i den fallende sekundærtrenden. Over dette har vi motstand fra det lange glidende gjennomsnittet på 50 dager og taket i den fallende trendkanalen.

Akzo Nobel aksjen ser ut som en god kjøpskandidat etter at at vi har fått kjøpssignaler fra MACD og RSI. Likevel er vi avventende i det korte bildet. Aksjen er fortsatt inne i en fallende trend. Vi vil følge med på kursutviklingen fremover, og for øyeblikket anser vi et solid kjøpssignal som et ny 4-uker høy fra Donchian Channel og et brudd på den fallende trendkanalen.

Akzo Nobel nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *