Teknisk analyse av OBX - 241021 oslo børs analyser
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 241021

Oslo Børs satte ny all time high i forrige uke, og tendensen er positiv. Det er likevel signaler som kan tyde på at vi har en kortsiktig topp. Se teknisk analyse av OBX.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av OBX indeksen nevnte vi at det kunne bli en volatil uke på børsen. Uken endte med oppgang til 1082,28, og det ble satt ny all time high på 1082,83 på onsdag. På torsdagen hadde vi den eneste røde dagen med en nedgang på 0,43 %. Indeksen er nå over gjennomsnittslinjen i trendkanalen, og denne ble testet som støtte flere ganger.

Den positive tendensen i MACD har fortsatt, og det korte gjennomsnittet er nå på et nivå hvor det tidligere har flatet ut. De gangene dette har skjedd i 2021 har vi fått kortere perioder med fall. RSI har testet støtten fra høyere bunner og har nå en verdi på 70,68. Det kan være et signal om at OBX indeksen er overkjøpt på kort sikt. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands har økt noe, som bekrefter siste ukes volatilitet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen analyse anbefaling 241021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at OBX indeksen har etablert en stigende sekundærtrend. Videre kan vi se at det korte glidende gjennomsnittet på 10 dager nå er ved gulvet i denne nye trendkanalen. Ved dette nivået har vi også teknisk støtte ved 1066. Donchian Channel har fortsatt den positive utviklingen ved at det har blitt satt nye 4-uker høy.

Både MACD og RSI er på nivåer hvor vi tidligere har fått nedgang på Oslo Børs, noe som gjør at et kan være tiden for å være forsiktig kommende uke. Indeksen har sterk støtte ved 1066, noe som kan være et godt nivå for å gå long OBX indeksen forutsatt at vi får en korrigering. Både den lange og den korte tendensen er positiv, og det er sannsynlig med videre oppgang innenfor den stigende sekundærtrenden.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × three =