Teknisk analyse av ACC - 261021 aker carbon capture
Tekniske analyser

Teknisk analyse av ACC – 261021

Aker Carbon Capture har gitt god avkastning til aksjonærene, men har i dag falt kraftig. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Aker Carbon Capture aksjen.

Middelslang kursutvikling

Siden børsnoteringen i slutten av august 2020 har kursen til Aker Carbon Capture beveget seg innenfor en stigende trendkanal. Innenfor trenden har taket vært testet flere ganger, men vi har ikke fått etablerte brudd på dette. Videre har gjennomsnittslinjen i trenden vært en viktig støtte og motstand for ACC aksjen. Aksjekursen brøt nylig ut av taket i trendkanalen, men har nå reagert kraftig tilbake og beveger seg nå rundt støttenivået ved 29,00 kr. Aksjen har motstand på oversiden ved trendtaket og fra toppen på 32,80 kr. Under har vi tekniske støtter fra gjennomsnittslinjen og ved 25,70 kr.

I MACD kan vi se at vi har hatt en rapid rise, og at det korte gjennomsnittet nå faller tilbake mot det lange gjennomsnittet. I RSI har vi derimot hatt lavere topper samtidig som vi har hatt høyere topper i aksjekursen. Det gir en negativ divergens som ofte er et signal om høyere volatilitet til nedsiden. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands er nå på et høyt nivå, noe som bekrefter at volatiliteten er i ferd med å bli tatt ut.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling aker carbon capture aksje 261021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at aksjekursen nå tester støtten ved 29,00 kr. Videre kan vi også se at den har støtte fra de glidende gjennomsnittene på 10 og 20 dager, før vi kommer ned til gjennomsnittslinjen i trendkanalen hvor vi også har støtte på 25,70 kr. Under dette har vi det lange glidende gjennomsnittet på 50 dager, og dette har tidligere fungert som et viktig nivå i forbindelse med korreksjoner.

På lang sikt ser chartet positivt ut for Aker Carbon Capture, men på kort sikt ser det ut til at det kan falle noe videre. Vi er derfor avventende til aksjen. Fremover tror vi det kan bli viktig å følge med på RSI. Her har vi en støtte, og det kan bli et viktig nivå for aksjekursen til ACC. Får vi et brudd på denne støtten vil vi kunne regne med å få et større kursfall. På lengre sikt kan det være en god kjøpsanledning.

Aker Carbon Capture nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *