Teknisk analyse av GLEN - 261021 glencore
Tekniske analyser

Teknisk analyse av GLEN – 261021

Er korrigeringen over for Glencore eller skal aksjekursen fortsette nedover? Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Glencore.

Middelslang kursutvikling

Glencore aksjen er inne i en lengre stigende trend som strekker seg tilbake til mars 2020. Nylig gjorde aksjekursen en test av motstanden i taket av trendkanalen. I ettertid har aksjekursen reagert ned mot gjennomsnittslinjen i trendkanalen. På oversiden har aksjekursen teknisk motstand fra den tidligere toppen ved 392,30 GBX og fra taket i trendkanalen som nå er ved 400 GBX. Under har aksjekursen teknisk støtte fra gjennomsnittslinjen, ved 334,00 GBX, 324,00 GBX og fra gulvet i trendkanalen.

I MACD har vi fått en crossover hvor det korte gjennomsnittet har brutt ned gjennom det lange. Dette har skjedd på et høyt nivå hvor vi tidligere har fått en korrigering i kursen til Glencore aksjen. I RSI har det blitt dannet en støtte fra høyere bunner, og denne støtten er nå i ferd med å bli testet. Et brudd på denne vil være et salgssignal for Glencore aksjen på kort sikt. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands er i ferd med å trekke seg sammen, noe som kan være et tidlig signal om at vi kan få en squeeze og høyere volatilitet litt frem i tid.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling glencore aksje 261021
Charts fra TradingView.

Vi kan se at aksjekursen til Glencore har brutt ned gjennom det korte gjennomsnittet på 10 dager og at det tester støtten fra det mellomlange glidende gjennomsnittet på 20 dager. I dette området finner vi også gjennomsnittet for Donchian Channel, og siden mange tradere bruker dette nivået som stop/loss kan et fall gjennom denne føre til ytterligere nedgang for Glencore aksjen.

På kort sikt er vi avventende til Glencore aksjen. Vi har et signal fra MACD om at kursen kan falle noe tilbake, og det gjennomføres en viktig test av støtte i RSI. Dette sammen med et potensielt stop/loss signal fra Donchian Channel gjør at vi tror det er mulig å kjøpe Glencore aksjer til en lavere kurs i løpet av kort tid. Det lange bildet er uansett positivt for aksjen.

Glencore nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *