Teknisk analyse av Genmab - 271021 anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Genmab – 271021

Potensialet fra triangelformasjonen i Genmab chartet er tatt ut, og på kort sikt er videre kursutvikling usikker. Se hva du bør følge med på i teknisk analyse av Genmab aksjen.

Middelslang kursutvikling

Genmab aksjen er inne i en lengre stigende trend som begynte i årsskiftet mellom 2018 og 2019. Aksjen toppet nylig ut på 3100 DKK, noe som gav en reaksjon ned til området rundt 2738 DKK hvor vi har en teknisk støtte. Fra dette nivået fikk vi en reaksjon opp og en test av motstanden i gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Siden ble det etablert lavere topper og høyere bunner. Bruddet på triangelformasjonen kom på oppsiden, noe som førte kursen opp til motstanden ved 2966 DKK. Kursen til Genmab aksjen har reagert ned fra denne og tester nå støtte i trendkanalens gjennomsnittslinje.

Begge gjennomsnittene i MACD indikatoren er på oversiden av 0-linjen, men som vi kan se er det korte gjennomsnittet i ferd med å toppe ut. Det kan gi oss en negativ crossover og et salgssignal for Genmab aksjen. RSI brøt opp av motstanden fra de lavere toppene, men peker nå ned. Det betyr at vi kan få en test av støtten fra de høyere bunnene. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands viser oss at vi er i en periode hvor vi har høyere volatilitet i aksjekursen til Genmab.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling genmab aksjen analyse 271021
Charts fra TradingView.

Kort tid etter at aksjekursen til Genmab brøt ut av triangelformasjon fikk vi et kjøpssignal fra Donchian Channel. De siste par dagene har derimot aksjekursen beveget seg nedover igjen, og tester nå nivået ved gjennomsnittslinjen hvor vi også finner det korte glidende gjennomsnittet på 10 dager. Dette vil være et viktig nivå, for et brudd ned kan trigge salgssignal fra både MACD og RSI.

Den lange trenden er stigende for Genmab, men i det korte bildet er vi avventende til aksjen. Vi ser ingen poeng i shorting av aksjen, men forsiktighet kan nok være på sin plass. Fremover tror vi at de tekniske indikatorene RSI og MACD kan være viktige å følge med på. Negativ crossover fra MACD eller et brudd gjennom støtten fra de høyere bunnene i RSI kan sende kursen ned mot støttenivået ved 2738 DKK. På lengre sikt kan dette være et godt nivå for å kjøpe aksjen. Holder derimot støtten vil vi kunne se en test av nivået ved 3100 DKK.

Genmab nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *