Teknisk analyse av ZIM - 271021 anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av ZIM – 271021

Er ZIM Integrated Shipping Services i ferd med å toppe ut, eller skal det settes nye topper? Les mer i teknisk analyse av ZIM Integrated Shipping Services aksjen.

Middelslang kursutvikling

Siden aksjen til ZIM Integrated Shipping Services ble notert på børs i slutten av januar har den beveget seg innenfor en stigende trendkanal. I midten av september testet aksjekursen motstanden i taket av trendkanalen og vi fikk en topp ved $60,30. Dette nivået fungerer nå som en teknisk motstand for ZIM Integrated Shipping Services. Aksjen falt så ned til gulvet i trendkanalen og testet dette før den tradet en kortere periode mellom støtten ved $43,57 og motstanden ved $46,92. Vi fikk et brudd på motstanden og aksjekursen tester nå nivået rundt $49,71.

Kort tid etter at aksjekursen toppet fikk vi en negativ crossover i MACD ved at det korte gjennomsnittet brøt ned under det lange gjennomsnittet. Begge gjennomsnittet brøt også ned gjennom 0-linjen, men vi har nå fått en positive crossover ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange. I RSI peker indikatoren ned, men her har vi en støtte fra høyere bunner. Det er sjanser for at denne skal testes på kort sikt. I Bollinger Bands minker motstanden mellom ytterbåndene, noe som kan være et signal om at perioden med økt volatilitet er over for denne gang.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling zim integrated shipping services aksjen analyse 271021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at nivået ved $49,71 blir grundig testet. Det korte glidende gjennomsnittet på 10 dager har nå krysset opp over det lengre gjennomsnittet på 20 dager. Vi kan også se at aksjekursen har testet motstanden i det lange glidende gjennomsnittet på 50 dager og at den har reagert ned fra denne.

Vi er avventende til videre kursutvikling for ZIM Integrated Shipping Services. At aksjekursen ikke klarte å bryte opp gjennom motstanden på 50 dager er et tegn på svakhet. Utviklingen i MACD er positiv, men vi ser at RSI har begynt å peke nedover. ZIM aksjen er nær den viktige støtten i gulvet av trendkanalen, og det kan komme en ny test av denne. På sikt kan det være en god kjøpsanledning, men vi må da også se en bedring i de tekniske indikatorene.

ZIM nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *