Teknisk analyse av ICA - 281021 anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av ICA – 281021

ICA Gruppen kan være i ferd med å etablere et trendskifte. Det kan sende aksjen mot nye topper. Se mer i teknisk analyse av ICA aksjen.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til ICA er inne i en svakt fallende trend/trading range som strekker seg tilbake til mars 2020. Siden tidlig mai har det blitt etablert høyere bunner, noe som igjen har gitt oss en stigende sekundærtrend. I august fikk vi en test av taket i både primær- og sekundærtrend, noe som sendte aksjekursen ned til gulvet i sekundærtrenden og under gjennomsnittslinjen i primærtrenden. Aksjekursen har siden reagert kraftig opp, og har brutt ut av taket i både primær- og sekundærtrend. Dette er foreløpig kun intradag, så bruddet er ennå ikke etablert.

MACD gav et kjøpssignal ved at vi fikk en crossover tidlig i oktober når aksjekursen bunnet ut. Begge gjennomsnittene er nå å oversiden av 0-linjen, noe som er positivt. I RSI er det ingen spesielle tendenser bortsett fra at det har blitt etablert høyere topper. RSI er nå på 73,94, noe som kan være et signal om at aksjen er overkjøpt på kort sikt. Tidligere har RSI bunnet ut ved 30. I Bollinger Bands har vi hatt en squeeze, og volatiliteten fra dette er i ferd med å bli tatt ut.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling ica gruppen aksje analyse 281021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling bruker vi candlesticks, og da kan vi se at aksjekursen til ICA har brutt opp over taket i begge trendkanalen intradag. Dette har også trigget et kjøpssignal fra Donchian Channel indikatoren. Videre har vi også fått et kjøpssignal fra de glidende gjennomsnittene, hvor det korte snittet på 10 dager har krysset opp over det lange snittet på 50 dager.

Et etablert brudd på de to trendene vil være bullish for ICA aksjen som da kan etablere en stigende trendkanal med raskere stigningstakt. På kort sikt kan aksjen være overkjøpt, og RSI viser som nevnt ingen spesiell tendens. Det gjør at vi er smått avventende på kort sikt, men kursfall kan gi gode kjøpsmuligheter for mer langsiktige investeringer i ICA aksjen.

ICA nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *