Teknisk analyse av OBX - 301021 oslo børs anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 301021

OBX indeksen brøt ned gjennom flere viktige støtter i forrige uke, og det er ingen signaler om at fallet er over for denne gang. Se teknisk analyse av OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

De tekniske indikatorene RSI og MACD var på nivåer som tidligere har gitt nedgang på Oslo Børs, og vi vår forrige tekniske analyse av OBX la vi vekt på dette og skrev at det kunne være en god tilnærming å være forsiktig. Forrige uke startet med fall på mandag, noe som fortsatte hele uken. OBX indeksen er nå ved 1056, noe som betyr at den har brutt ut av den stigende sekundærtrenden og ned gjennom gjennomsnittslinjen i den lange stigende hovedtrenden. Indeksen har også brutt ned gjennom støtte vi hadde ved 1066, denne fungerer nå som en teknisk motstand.

Den tekniske indikatoren RSI brøt ned gjennom støtten den hadde fra tidligere høyere bunner. Dette bruddet var et salgssignal for OBX indeksen. Bruddet kom allerede på mandag, og bruddet ble bekreftet av en crossover i MACD på torsdag. At det korte gjennomsnittet i MACD krysser ned over det lange er også et salgssignal. Begge gjennomsnittene er fortsatt over 0-linjen, så i første omgang er det et kortsiktig salgssignal. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands er fortsatt høy, noe som betyr at vi har høy volatilitet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx oslo børs aksjer investere tips 301021
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at OBX indeksen testet motstanden ved 1082 flere ganger i løpet av uken. Denne motstanden ble for sterk og aksjen reagerte ned, noe som førte til at den også brøt ned gjennom de korte glidende gjennomsnittene på 10 og 20 dager, gjennomsnittslinjen i hovedtrenden og støtten ved 1066. Vi har ennå ikke fått death cross eller salgssignaler fra de glidende gjennomsnittene. Indeksen er nå rett over gjennomsnittet i Donchian Channel, og et brudd på denne vil av mange bli tolket som et nytt salgssignal.

RSI har nå en verdi på 50, noe som betyr at denne er nøytral, samtidig har vi salgssignalene fra RSI og MACD som kan presse indeksen videre ned på kort sikt. Indeksen har ingen støtte før ved 1037, det lange glidende gjennomsnittet på 50 dager og gulvet i den lange hovedtrenden. Får vi et salgssignal fra Donchian Channel er det stor sannsynlighet for at disse støttene skal testes i løpet av kommende uke. Den lange trenden er positiv for OBX, så eventuelle fall er etter vår mening kjøpsanledninger.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × five =