Teknisk analyse av ArcelorMittal - 021121 tips anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av ArcelorMittal – 021121

ArcelorMittal kan være på vei inn i et trendskifte. Les mer om hvilke tekniske indikatorer du bør følge med på i vår tekniske analyse av ArcelorMittal aksjen.

Middelslang kursutvikling

ArcelorMittal er inne i en lang stigende trendkanal, men etter aksjekursen testet motstanden i taket i midten av august fikk vi et kursfall som sendte kursen ned gjennom støtten i gulvet av trendkanalen. Dette bruddet ble etablert, noe som kan være et signal om at den stigende trenden er i ferd med å bli avbrutt. Etter bruddet testet kursen til ArcelorMittal aksjen støtten ved €24,48, og kursen har steget etter dette.

Bruddet på motstanden i gulvet av trendkanalen ble bekreftet av en positiv crossover i MACD hvor det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet. Nå ser det derimot ut til at gjennomsnittene er i ferd med å flate ut. Det kan bety at vi kan få et salgssignal for aksjen. I RSI har vi fått et brudd på støtten fra høyere bunner, noe som er et salgssignal. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands er relativt stor, noe som tilsier at vi har høyere volatilitet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling arcelormittal aksje 021121
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det lange glidende gjennomsnittet på 50 dager ble grundig testet som støtte. Dette gjennomsnittet er nå ved den tekniske støtten ved €27,325, altså skal dette området være en sterk støtte for aksjekursen. I forbindelse med bruddet på det lange gjennomsnittet fikk vi også et golden cross ved at gjennomsnittet på 10 dager krysset opp over gjennomsnittet på 20 dager. Her fikk vi også et kjøpssignal fra Donchian Channel.

På lengre sikt ser ArcelorMittal sterk ut, men vi har fått salgssignaler for MACD og RSI, noe som svekker det tekniske bildet på kort sikt. Dette åpner opp for at vi kan få en periode med konsolidering mellom €27,325 og €29,615. På kort til mellomlang sikt kan det gi gode kjøpsmuligheter for ArcelorMittal aksjen.

ArcelorMittal nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *