Teknisk analyse av OBX - 061121 kursmål anbefaling tips investering kjøpe norske aksjer
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 061121

Oslo Børs har lagt bak seg en sterk uke med kraftig oppgang. De tekniske indikatorene viser at dette kan fortsette neste uke. Se teknisk analyse av OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

Forrige uke endte med oppgang på Oslo Børs, selv om vi hadde negative signaler fra de tekniske indikatorene RSI og MACD. RSI brøt ned gjennom en teknisk støtte fra høyere bunner, mens vi fikk en negativ crossover i MACD. Uken startet med kraftig oppgang på mandag, mens vi på tirsdagen fikk et lite fall. Resten av uken steg OBX indeksen til ny all time high på 1096.

På onsdagen fikk vi en test at motstanden ved den tidligere toppen på 1082. Denne ble brutt i løpet av torsdagen. I løpet av fredagen ble dette nivået testet som en teknisk støtte intradag. OBX indeksen avsluttet handelsdagen over 1082 nivået, og også over gjennomsnittslinjen i den stigende sekundærtrenden. 1096 fungerer nå som en teknisk motstand, mens OBX indeksen har støtte ved 1082 og 1066.

I den tekniske indikatoren MACD krysset det korte gjennomsnittet opp over det lange gjennomsnittet. Dette skjedde på oversiden av 0-linjen, noe som er en bekreftelse på den stigende trenden for OBX indeksen. Videre bunnet den tekniske indikatoren RSI ut, noe som har gitt oss en ny bunn. Dette har ført til at vi nå har en ny støtte. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands er fortsatt stor, noe som viser at vi er inne i en periode med høyere volatilitet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling oslo børs obx tips analyse 061121
Charts fra TradingView.

OBX indeksen er nå igjen på oversiden av det korte og det mellomlange glidende gjennomsnittet på 10 og 20 dager. Disse fungerer nå som tekniske støtter for OBX indeksen. Vi kan også se at indeksen nå er på oversiden av gjennomsnittslinjen i den lange stigende hovedtrenden. Den er også på oversiden av gjennomsnittslinjen i den stigende sekundærtrenden. På torsdagen ble det satt en ny all time high, noe som trigget et kjøpssignal fra Donchian Channel. Dette fortsatte på fredag, hvor vi igjen fikk en ny all time high på Oslo Børs.

Vi er i ferd med å få en positiv crossover i MACD, mens RSI beveger seg mot overkjøpte nivåer. Donchian Channel har gitt et kjøpssignal. OBX indeksen er også på oversiden av gjennomsnittslinjene i både hoved- og sekundærtrenden. Tidligere har brudd på gjennomsnittslinjen blitt fulgt av oppgang. Vi anser det som sannsynlig at dette vil fortsette neste uke. Første motstand for OBX indeksen er taket i sekundærtrenden. Det er nå ved 1115, noe som også er vårt kortsiktige kursmål for OBX.

Dato for analyse:03.11.21
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:1115
Tidshorisont:1 uke

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier aksjer på Oslo Børs:Ja

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × 3 =