Teknisk analyse av SPDR Gold ETF - 111121 gld børsnotert fond gull
Tekniske analyser

Teknisk analyse av SPDR Gold ETF – 111121

Gullprisen har hatt god utvikling den siste tiden. Det er godt nytt for børsnoterte fond som investerer i fysisk gull. Se vår tekniske analyse av SPDR Gold ETF.

Middelslang kursutvikling

Kursen til det børsnoterte fondet SPDR Gold ETF har nylig testet støtten i gulvet av den lange stigende trendkanalen. I denne perioden har vi også fått en test av nivået ved $164,43, og fra gulvet i kileformasjonen som har blitt etablert siden begynnelsen av juni og frem til i dag. Kursen til det børsnoterte fondet har brutt ut av kileformasjonen, og dette bruddet er etablert. Potensialet fra denne formasjonen tilsier at GLD ETF kan stige opp mot $180. Oppgangen vi har hatt de siste dagene har også ført til at kursen er i ferd med å bryte ut av taket i den fallende sekundærtrenden.

I begynnelsen av oktober fikk vi en crossover i MACD ved at det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet. Dette er et kortsiktig kjøpssignal for SPDR Gold ETF. Nylig har begge gjennomsnittene i den tekniske indikatoren også brutt opp over 0-linjen, noe som er et kjøpssignal for lengre tidshorisont.

I RSI har det siden begynnelsen av oktober blitt etablert høyere bunner, noe som har gitt en teknisk støtte for indikatoren. Vi har også hatt topper på en flat linje. Dermed har vi hatt en motstand, men denne er nå brutt. Dette er en bekreftelse på kjøpssignalet vi fikk fra MACD.

Vi kan se at ytterbåndene i den tekniske indikatoren Bollinger Bands er i ferd med å utvides. Det er et signal om at vi er på vei inn i en periode med høyere volatilitet til kursen på det børsnoterte fondet SPDR Gold.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling spdr gold etf 111121
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at kursen har brutt opp over taket i den fallende sekundærtrenden, men at dette ikke er etablert. Går vi litt tilbake i tid kan vi se at aksjekursen testet støtte og motstand fra det korte glidende gjennomsnittet på 25 dager før det brøt opp gjennom motstanden i taket av kileformasjonen. Vi fikk så en test av de glidende gjennomsnittene på 100 og 200 dager. Bruddet opp gjennom disse ble fulgt av et kjøpssignal fra Donchian Channel indikatoren. Det korte gjennomsnittet har nå brutt opp over det lange gjennomsnittet, noe som er et Golden Cross og et langsiktig kjøpssignal for SPDR Gold ETF.

Det børsnoterte fondet SPDR Gold ETF har gjennomført en vellykket test av den viktige støtten i gulvet av den stigende hovedtrenden. Fortsatt er kursen på undersiden av gjennomsnittslinjen i trendkanalen, noe som er et tegn på at den i forhold til denne er oversolgt. Kileformasjonen indikerer oppgang til $180, og det vil gi et etablert brudd på den fallende sekundærtrenden. De tekniske indikatorene MACD, RSI, glidende gjennomsnitt og Donchian Channel er positive, noe som signaliserer at videre oppgang er sannsynlig. Kursen har gått mye på kort sikt, men på mellomlang sikt ser vi for oss at vi kan få en test av gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Det er ved $185, som også er vårt kursmål for SPDR Gold ETF.

Dato for analyse:11.11.21
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:$185
Tidshorisont:1 – 6 mnder

GLD ETF

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier andeler i GLD ETF:Nei, men har eksponering mot gull og gullgruveselskap

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *