Teknisk analyse av OBX - 131121 oslo børs analyser anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 141121

Det er signaler om at Oslo Børs skal konsolidere, men det utelukker ikke at vi kan få en ny all time high på Oslo Børs neste uke. Les mer i teknisk analyse av OBX.

Middelslang kursutvikling

Siste uke endte med en ny all time high på Oslo Børs. Mandag avsluttet indeksen på 1100. På tirsdag fikk vi et fall før vi igjen fikk oppgang på onsdag. Utviklingen på torsdag og fredag var tilnærmet flat, og indeksen avsluttet uken på 1092. Indeksen har nå en motstand ved 1101 og ved 1094, OBX har teknisk støtte ved 1082, i tillegg fra gjennomsnittslinjen i hovedtrenden og gulvet i den stigende sekundærtrenden.

Det korte gjennomsnittet i den tekniske indikatoren MACD har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet. I første omgang er dette et kortsiktig salgssignal. Utviklingen i gjennomsnittene er flat, og dermed kan dette ende opp som en bekreftelse på den stigende trenden.

RSI peker nedover, og i denne tekniske indikatoren har vi støtte fra høyere bunner og en motstand fra lavere topper. Brudd på disse kan gi oss viktige signaler om videre utvikling på Oslo Børs.

Avstanden mellom ytterbåndene i den tekniske indikatoren Bollinger Bands er avtagende, noe som signaliserer at vi har lavere volatilitet på børsen.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen oslo børs 141121
Charts fra TradingView.

Med candlesticks kan vi se at OBX indeksen testet støtten ved 1082, det korte glidende gjennomsnittet på 10 dager og gjennomsnittslinjen i hovedtrenden. Disse holdt og indeksen er nå rett under den tekniske motstanden ved 1094. Både gjennomsnittet og den øvre og nedre linjen i Donchian Channel har flatet ut. Det kan være et signal om at OBX indeksen er i ferd med å konsolidere.

Både hovedtrenden og sekundærtrenden er positiv for OBX indeksen, og vi anser det derfor som sannsynlig med videre oppgang på Oslo Børs. På kort sikt ser det sannsynlig ut at vi får en test av motstanden ved 1100. Dette er også vårt kortsiktige kursmål for OBX. Dette kan trigge et kjøpssignal fra Donchian Channel. I tillegg til å følge med på denne indikatoren tror vi også at RSI kan gi viktige signaler. Brudd på støtte eller motstand vil kunne gi signaler om retning for videre kursutvikling.

Dato for analyse:14.11.21
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:1100
Tidshorisont:1 uke

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier aksjer som er del av OBX:Ja

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 4 =