Teknisk analyse av 211121 oslo børs obx
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 211121

Det ser ut til at OBX indeksen vil falle den kommende uken. Et eventuelt kursfall kan skape gode kjøpsmuligheter på lengre sikt.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige analyse av OBX indeksen hadde vi 1100 som kursmål. Dette ble nådd allerede på torsdag hvor indeksen satte en intradags høy på 1103. Oppgangen fortsatt på onsdag, men all oppgang for uken forsvant etter torsdagens kursfall på -1,29 %. Utviklingen på fredag var flat, og OBX indeksen avsluttet uken på 1084.

Vi har hatt en crossover i MACD hvor det korte gjennomsnittet har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Dette er et kortsiktig salgssignal for OBX indeksen. Det korte gjennomsnittet har hatt et rapid fall, noe som kan være et signal om at vi kan få en konsolidering i indeksen.

Den tekniske indikatoren RSI har brutt ned gjennom støtten den hadde fra den høyere bunnen. Det ser ut til at den tekniske indikatoren nå har etablert en ny bunn. RSI er nå på 53, noe som tilsier på at den er nøytral.

Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands holder seg jevnt, altså er det ikke noen signaler om høyere volatilitet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen oslo børs analyse 211121
Charts fra TradingView.

OBX indeksen har brutt ned gjennom de korte og mellomlange gjennomsnittene på 10 og 20 dager. Indeksen har også brutt ned gjennom gjennomsnittslinjen i Donchian Channel intradag. OBX har nå teknisk støtte ved 1082, 1066 og fra det lange gjennomsnittet på 50 dager ved 1055. Her har vi også den nedre linjen i Donchian Channel. På oversiden har indeksen teknisk motstand fra de glidende gjennomsnittene på 10 og 20 dager, gjennomsnittslinjen i trendkanalen, og ved 1094 og 1101.

Utviklingen i de tekniske indikatorene RSI og MACD er svak, og det er signaler fra disse om at vi kan forvente oss kursfall på Oslo Børs i kommende uke. Indeksen har også brutt ned gjennom de glidende gjennomsnittene og gjennomsnittslinjen i Doncian Channel, dette er også signaler om at indeksen kan falle videre. I første omgang kan vi få et kursfall ned mot den tekniske støtten ved 1066. På lengre sikt kan dette være en god kjøpsmulighet for investeringer.

Dato for analyse:21.11.21
Anbefaling:Selg
Kursmål:1066
Tidshorisont:1 uke

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier aksjer som er del av OBX:Ja

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × five =