Teknisk analyse av Kongsberg Automotive - 281221 koa kursmål anbefaling analyser
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Kongsberg Automotive – 281221

Kongsberg Automotive har etablert en stigende trendkanal. Det er flere signaler om at videre kursutviklingen innenfor denne er sannsynlig.

Middelslang kursutvikling

I store deler av 2021 har aksjekursen til Kongsberg Automotive beveget seg innenfor en fallende trend. I vår forrige analyse av KOA anså vi det som sannsynlig at denne trenden ville fortsette. Vi hadde enkelte positive signaler, blant annet fra MACD, og Bollinger Bands gav signaler om at vi kunne få større kursutslag. Den fallende trenden fortsatte frem til slutten av oktober. Her fikk aksjekursen et kraftig løft som førte til at vi fikk et brudd på motstanden eller taket i den fallende trendkanalen.

Fra november og frem til i dag har aksjekursen til Kongsberg Automotive tradet mellom den tekniske støtten ved 2,76 kr og den tekniske motstanden ved 3,06 kr. Vi har hatt ett brudd på motstanden, noe som sendte kursen opp til taket i det som er en ny stigende trendkanal. Etter denne testen har kursen falt tilbake og vi har hatt en ny test av støtte i området rundt trendgulvet og støtten ved 2,84 kr.

Gjennomsnittene i MACD har brutt opp over 0-linjen, noe som er en bekreftelse på den stigende trenden aksjekursen til Kongsberg Automotive nå er inne i. Vi har hatt lavere topper i RSI og høyere topper i aksjekursen, noe som gir en negativ divergens. Dette er ofte et signal om at vi kan få høyere volatilitet, og da til nedsiden. Etter fallet fra trendtaket er det sannsynlig at denne høyere volatiliteten allerede er tatt ut. Bollinger Bands har også hatt stor avstand mellom ytterbåndene etter en squeeze. Det kan også være et signal om at volatiliteten er i ferd med å bli tatt ut eller allerede er tatt ut.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling kongsberg automotive aksjen teknisk analyse 281221
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at den tekniske indikatoren Donchian Channel har gitt flere kjøpssignaler etter at vi fikk bruddet på den fallende trenden. Denne tekniske indikatoren er av mange regnet for å være en av de beste da den kan sikre at du har riktig posisjon i forbindelse med større kursbevegelser. Vi har også fått kjøpssignaler fra de to korte glidende gjennomsnittene på 10 og 25 dager som har krysset opp over det lengre gjennomsnittet på 75 dager.

Tendensen til MACD er positiv, og vi kan få et nytt, kortsiktig kjøpssignal fra denne forutsatt at det korte snittet krysset opp over det lengre snittet. RSI har en verdi på 55 og har nylig krysset opp over SMA for indikatoren. Altså er RSI nøytral vurdert på verdi. Samtidig har RSI også gitt et kortsiktig kjøpssignal med bruddet på SMA. Kjøpssignaler har vi også fått fra Donchian Channel og glidende gjennomsnitt. Samlet sett er det tekniske bildet positivt for KOA aksjen, og vi har en kjøpsanbefaling med kursmål på 3,60 kr på kort sikt.

Dato for analyse:28.12.21
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:3,60 kr
Tidshorisont:1 – 3 mnder

Kongsberg Automotive nøkkeltall

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier aksjer i Kongsberg Automotive:Nei

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − twelve =