Teknisk analyse av OBX - 040122 aksjetips oslo børs kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 040122

De tekniske indikatorene tilsier at vi kan få videre kursoppgang på Oslo Børs.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse hadde vi en kortsiktig holdanbefaling på OBX-indeksen, og så for oss at indeksen kunne bevege seg mellom 1037 og 1082. Kort tid etter vi slapp analysen falt indeksen ned til den tekniske støtten ved 1037 og testet denne. Etter dette har OBX-indeksen beveget seg opp mot den tekniske motstanden ved 1082.

Det har nylig vært en crossover i den tekniske indikatoren MACD hvor det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange. Det korte gjennomsnittet har nå også beveget seg opp over 0-linjen, noe som er et positivt signal for OBX-indeksen. RSI har brutt opp gjennom en motstand fra lavere topper, og indikatoren har også støtte fra høyere bunner. Vi har også signaler om at det kan komme høyere volatilitet siden ytterbåndene i Bollinger Bands utvides.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen oslo børs anbefalinger aksjetips 040122
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at OBX-indeksen testet både støtte ved 1037 og gulvet i trendkanalen. Vi fikk brudd på trendgulvet, men dette ble ikke etablert. Indeksen er nå også på oversiden av det lengre glidende gjennomsnittet på 50 dager, og vi har fått golden cross ved at det korte snittet på 10 dager har krysset opp over det mellomlange snittet på 20 dager. Det har blitt etablert en ny 4-ukers høy, noe som har ført til at Donchian Channel har gitt et kjøpssignal.

Både hoved- og sekundærtrenden er positiv for OBX, og vi har fått bullish signaler fra de tekniske indikatorene. Vi anser det derfor som mest sannsynlig med videre oppgang på både kort og lengre sikt. I første omgang ser vi for oss videre oppgang til den tekniske motstanden ved 1094.

Dato for analyse:04.01.22
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:1094
Tidshorisont:1 uke

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier/shorter aksjer på Oslo Børs:Ja

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six + 17 =