Teknisk analyse av Scatec - 040122 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Scatec – 040122

Scatec har etablert en tilnærmet flat sekundærtrend. Det kan være signaler om et kommende trendskifte.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse av Scatec la vi vekt på at aksjekursen var inne i en fallende trend, i tillegg hadde vi ingen klare kjøpssignaler. Vi var derfor avventende til videre kursutvikling og så ingen grunn til å kjøpe Scatec aksjer. Siden forrige analyse av Scatec har kursen beveget seg tilnærmet sidelengs innenfor en svakt fallende sekundærtrend. Vi har fått en ny tekniske støtte ved 143,50 kr. Etter at denne har blitt testet i to omganger har aksjekursen beveget seg opp over støttenivet ved 151,60 kr.

Det har kommet en positiv crossover i MACD hvor det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange. Fortsatt er begge snittene på undersiden av 0-linjen, men de nærmer seg denne, og et brudd opp vil være et positivt signal for Scatec aksjen. RSI har brutt opp over en motstand fra lavere topper, og vi har også en støtte fra høyere bunner. Bollinger Bands er i ferd med å utvide seg, noe som er et signal om at vi er i en periode med noe høyere volatilitet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling scatec aksjen anbefalinger aksjetips 040122
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at aksjekursen til Scatec er i ferd med å teste motstanden i det lange glidende gjennomsnittet på 50 dager. Vi har også fått et golden cross fra det korte glidende snittet på 10 dager som har brutt opp over snittet på 20 dager. Dette kan være støy, siden aksjekursen har beveget seg sidelengs i en periode. Videre har vi også fått kjøpssignal fra Donchian Channel ved at det har blitt etablert en ny 4-ukers høy.

Det kan se ut til at Scatec har etablert en bunn ved 141,50 kr, men trenden er fortsatt negativ. Vi har derfor ikke en kjøpsanbefaling på aksjen. Vi ser for oss at vi kan få en test av motstanden i taket av trendkanalen i løpet av kort tid. Pt er dette rundt 170 kr, noe som er vårt kortsiktige kursmål.

Dato for analyse:04.01.22
Anbefaling:Hold
Kursmål:170 kr
Tidshorisont:1 – 3 mnder

Scatec nøkkeltall

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier/shorter aksjer i Scatec:Nei

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

three × 5 =