Teknisk analyse OBX - 160122 oslo børs anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse OBX – 160122

Det er flere signaler i chartet om at kursoppgangen skal fortsette på Oslo Børs den kommende uken.

Middelslang kursutvikling

OBX indeksen har gjennomført en test av gulvet i den lange stigende trendkanalen, men befinner seg fortsatt på undersiden av gjennomsnittslinjen i den lange, stigende trendkanalen. Det kan være et signal om at indeksen på lengre sikt er oversolgt. I forrige uke gjennomførte indeksen en test av støtten i den stigende sekundærtrenden. Etter testen reagerte indeksen opp, og vi fikk et brudd på den tekniske motstanden ved 1082. Denne fungerer nå som en teknisk støtte. OBX indeksen er nå på samme nivå som gjennomsnittslinjen i den stigende sekundærtrenden.

Begge gjennomsnittene i den tekniske indikatoren MACD er nå på oversiden av 0-linjen, dette tolkes normalt som en bekreftelse på stigende trend. Helt i begynnelsen av året var det store avstand mellom gjennomsnittene etter en periode med rask oppgang i indikatoren. Dette kalles for rapid rise, og ofte vil vi se at gjennomsnittene konsoliderer etter dette. Dette har nå skjedd, og gjennomsnittene er nå stigende igjen.

Fra midten av oktober har det blitt dannet en motstand fra lavere topper i RSI. Denne er nå brutt. Videre har det blitt dannet en støtte fra høyere bunner. Dette tolkes som et tegn på styrke i oppgangen for OBX indeksen. Den tekniske indikatoren RSI har nå en verdi på 58, og peker svakt oppover. Det tyder på at indikatoren viser at OBX indeksen er svakt overkjøpt.

Vi har over en kortere periode hatt relativt stor avstand mellom ytterbåndene i den tekniske indikatoren Bollinger Bands. Denne indikatoren måler volatiliteten på OBX, og den relativt store avstanden bekrefter voltiliteten vi har sett den siste tiden. Avstanden er nå avtagende, noe som ofte tolkes som et signal om at vi kan få en konsolidering i OBX indeksen.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen oslo børs teknisk analyse anbefaling 160122
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det på fredag forrige uke ble satt en ny 4-ukers høy. Dette medførte da at vi fikk et kjøpssignal fra den tekniske indikatoren Donchian Channel. Av mange tradere og investorer som driver med teknisk analyse er denne sett på som en av de viktigste indikatorene. Grunnen til det er at ved å følge denne indikatoren og Four Week Rule strategi kan du sikre deg ved at du alltid er på riktig side av større kursbevegelser. Altså at du kan få med deg kursoppgang, samtidig som du er ute av markedet når det kommer større kursfall. (Indikatoren gir salgssignal når det settes ny 4-ukers lav. Dette nivået er nå ved 1028. Enkelte tradere bruker også gjennomsnittslinjen i Donchian Channel for å sette stop/loss. Dette nivået er ved 1061.)

Hovedindeksen er nå på oversiden av alle de glidende gjennomsnittene på 10, 25 og 50 dager. Før jul fikk vi et kjøpssignal i form av et golden cross når det korte gjennomsnittet på 10 dager krysset opp over det lengre gjennomsnittet på 25 dager. De glidende gjennomsnittene på 10, 25 og 50 dager fungerer nå som tekniske støtter.

På oversiden har OBX indeksen teknisk motstand ved 1094 og 1101. I tillegg er det også motstand i taket av den stigende sekundærtrenden og fra gjennomsnittslinjen i den stigende hovedtrenden. OBX indeksen har teknisk støtte ved 1082 og 1066. Videre er det også støtte i gulvet av både den stigende sekundærtrenden og den stigende hovedtrenden.

Tendensen i RSI og MACD er positiv, og vi fikk et kjøpssignal fra den viktige Donchian Channel indikatoren på fredag. Videre er tendensen positiv når vi ser på de glidende gjennomsnittene. Vi tror at den stigende trenden kommer til å fortsette kommende uke, men vi tror det kan komme en konsolidering/flat utvikling i første delen av uken. Vårt kursmål på kort sikt er 1101.

Kommende uke er det lite makronyheter med potensiell stor innvirkning på markedet før onsdag. For full oversikt og informasjon om markedets forventninger kan du se vår økonomiske kalender.

 • Onsdag: CPI (Tyskland)
 • Onsdag: Housing Starts/Building Permits (USA)
 • Onsdag: Inflasjonstall (EU)
 • Torsdag: Philly Fed (USA)
 • Torsdag: Jobless Claims (USA)
 • Torsdag: Oljelager (USA)
 • Fredag: Leading Index (USA)
Dato for analyse:16.01.22
Kurs ved analyse:1089
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:1101
Tidshorisont:1 uke
Analysert av:Hans Nielsen
Eier/shorter aksjer notert på OBX:Ja

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *