Teknisk analyse av AGL Energy - 170122 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av AGL Energy – 170122

Etter en lengre periode med kursfall har vi nå fått et trendskifte for AGL Energy aksjen.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til den australske energiprodusenten AGL Energy har lenge vært inne i en fallende trendkanal. Innenfor denne har det blitt etablert flere tekniske støtter og motstander. I slutten av september 2021 ble det satt en bunn ved AU$5,22, og denne støtten ble senest testet i perioden fra november til desember. Aksjekursen til AGL Energy har i ettertid reagert opp, og vi har fått et etablert brudd på motstanden i taket av den fallende trendkanalen. Vi har også fått etablert brudd på motstanden ved AU$6,36, og denne fungerer nå som en teknisk støtte. Aksjekursen er nå i ferd med å teste motstanden ved AU$7,62 og motstanden i taket av den nye stigende trendkanalen.

Den nye stigende trendkanalen er bekreftet av MACD. I den tekniske indikatoren er nå begge gjennomsnittene på oversiden av 0-linjen. Det kan se ut til at vi har en rapid rise i indikatoren, noe som ofte er et signal om at aksjekursen er overkjøpt på kort sikt. I RSI har vi høyere bunner, noe som gir en støtte og som også bekrefter den stigende trenden til AGL Energy aksjen. I Bollinger Bands er det stor avstand mellom ytterbåndene etter at vi har hatt en squeeze. Dette tilsier ofte at vi kan forvente oss en konsolidering i aksjekursen.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling agl energy kursmål teknisk analyse anbefaling 170122
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det siden midten av desember har kommet flere kjøpssignaler fra Donchian Channel. Donchian Channel er av mange tekniske analytikere regnet for å være en av de beste indikatorene da den kan sikre at du er på riktig side av større kursbevegelser. Det er vanlig at kortsiktige tradere bruker gjennomsnittet i denne indikatoren til å finne stop/loss nivåer, dette er nå ved AU$6,72. Investorer med lengre tidshorisont bruker derimot den nedre linjen, dette er ved AU$5,83.

Aksjekursen har brutt opp over de glidende gjennomsnittene på 25 og 50 dager, men som vi kan se er det fortsatt langt opp til det lange gjennomsnittet på 200 dager som befinner seg ved AU$9,16. Det korte gjennomsnittet på 25 dager er i ferd med å nærme seg det lengre snittet på 50 dager, og dette kan da gi et kjøpssignal gitt at det krysset opp over dette.

På kort sikt er det flere signaler om at AGL Energy aksjen kan være overkjøpt. MACD har en rapid rise, og RSI har en verdi over 80. Aksjekursen er også helt i taket av den nye stigende trendkanalen, og på oversiden av gjennomsnittslinjen. Vi lander derfor på en holdanbefaling på kort sikt. Vi ser for oss at aksjekursen kan falle noe tilbake, men slik vi ser det er den lengre tendensen stigende. Vårt kursmål er derfor ved den tekniske motstanden på AU$8,93 innen 3 til 6 måneder. Tilnærmingen vi holder er å bruke dager med fallende aksjekurs til å kjøpe aksjer.

Les mer om hvordan du kan kjøpe australske aksjer.

Dato for analyse:17.01.22
Kurs ved analyse:AU$7,44
Anbefaling:Hold
Kursmål:AU$8,93
Tidshorisont:3 – 6 mnder

AGL Energy nøkkeltall

Disclaimer

Analysert av:Hans Nielsen
Eier/shorter aksjer i AGL Energy:Nei

Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *