investere kjøpe Litium aksjer eksempler liste selskap lithium batteri gruveselskap anbefalinger
Nyttige tips

Litium aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe litium aksjer.

Litium aksjer

hvordan kjøpe Sociedad Química y Minera de Chile sqm aksjer investere utbytte kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe IGO aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Pilbara Minerals aksjer investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Fortescue Metals Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe Lithium Americas aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Albemarle Corp aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling tips
Kjøpe Rio Tinto aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger tips kursutvikling

Kjøpe litium aksjer

For norske investorer kan det være vanskelig å investere i litiumselskap. Årsaken til dette er at de største produsentene hører til i Australia, Kina, Argentina og Chile. Ettersom det blir mer vanlig med blant annet elbiler vil det føre til økt etterspørsel etter litium. Credit Suisse hadde tidlig i 2022 et anslag på månedlig produksjon i 2023 på 736000 tonn, mens den månedlige etterspørselen er ventet å være på 902000 tonn.

Norske meglere og banker som tilbyr aksjehandel gir ofte tilgang til handel på utenlandske børser, men det er sjeldent at de gir deg tilgang til Australian Stock Exchange hvor du finner mange litium aksjer som kan investeres i. De som gjør det pleier også ofte å ta en høy kurtasje, noe som gjør at det kan bli dyrt. Markets er et godt alternativ som gir deg tilgang til aksjehandel på 17 børser med en kurtasje på 0,1 %.

Markets er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er Markets et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på €100, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer Markets også for mer erfarne investorer og tradere.

[table “52” not found /]

Slik kjøper du litium aksjer – steg for steg

Siden det er forventet at etterspørselen etter litium vil være høyere enn tilbudet er det sannsynlig med videre oppgang i prisen på litium. Det vil igjen kunne føre til at litiumprodusenter får økte inntekter, noe som igjen kan føre til høyere kurs på litium aksjer. Likevel vil det være viktig å diversifisere porteføljen. På Markets har du tilgang til 17 børser, noe som betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i litium aksjer med 0,1 % kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer i andre selskap.

1: Besøk Markets

Før du kan kjøpe litium aksjer må du registrere deg slik at du får en handelskonto på Markets. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Markets. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

[table “52” not found /]

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til Markets kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe litium aksjer. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på €100 eller rundt 1000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. Maks innskudd uavhengig av betalingsmetode er €999999. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe litium aksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller eller Skrill som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din Markets-konto.

4: Kjøp litium aksjer

For å kjøpe litium aksjer på Markets må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter selskapsnavnet eller tickeren, og så trykke på søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av litium aksjen. Du kan også se på anbefalinger og kursmål fra analytikere.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere eller antallet aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Buy. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer i litiumselskap vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i litium.

Litium aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe litium aksjer?

Det er Australia som er største produsent av litium, og det er på Australia Stock Exchange du finner flest litiumselskap du kan investere i. På vår side viser vi deg hvordan du kan investere i litium aksjer med en kurtasje på 0,1 %.

Hvilker typer litium aksjer finnes det?

Vi kan skille mellom selskap som utvinner litium og selskap som leter etter og utvikler litiumgruver. I tillegg kommer selskapene som bruker litium til produksjon av batterier. På vår side kan du se en liste med eksempler på litiumselskap du kan investere i.

Er litium aksjer en god investering?

Det er forventet at etterspørselen etter litium vil øke i takt med overgangen i det grønne skiftet. Det kan bety at selskap som eier litiumgruver kan gi god avkastning.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *