Kjøpe gull aksjer uten kurtasje gullgruve gullselskap investere
Nyttige tips

Gull aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe gull aksjer.

Gull aksjer

investere Kjøpe Hycroft Mining aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Anglogold Ashanti aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Gold Fields aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe African Rainbow Minerals aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Hochschild Mining aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Wheaton Precious Metals Corp--Silver Wheaton Changes Name to Whe
Kjøpe Newmont Corporation aksjer investere gold kursutvikling kursmål tekniske analyser
Kjøpe Barrick Gold Corporation aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Fortescue Metals Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Newcrest Mining aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe MMC Norilsk Nickel aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Polymetal International aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Rio Tinto aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger tips kursutvikling

Kjøpe gull aksjer uten kurtasje

Dersom du vil investere i gull aksjer bør du undersøke selskap som er notert på de amerikanske børsene, eller på børsen i London, Sydney eller Toronto. Det er nemlig på disse børsene du får tilgang til størst utvalg av aksjer i gullgruveselskap. Siden gullprisen ofte er regnet for å være en god beskyttelse mot inflasjon kan det være smart å diversifisere ved å ha gull aksjer i porteføljen.

Norske meglere gir som regel ikke tilgang til børsen i London eller Sydney. Vil du investere i australske aksjer kan vi anbefale Markets som gir deg tilgang til aksjehandel på den australske børsen med en kurtasje på 0,1 %. Vil du derimot investere i gull aksjer som er notert på London børs kan eToro være et godt valg. eToro tilbyr nemlig kurtasjefri handel med britiske aksjer.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

[table “52” not found /]

Slik kjøper du gull aksjer – steg for steg

Det er mange som velger å investere i gull for å beskytte porteføljen mot inflasjon. Dermed kan gullgruveaksjer kunne gi god diversifisering i en aksjeportefølje. På eToro har du tilgang til over 2000 aksjer på 16 børser, noe som betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i gull aksjer uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer i andre selskap.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe gull aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer
  • 16 børser

  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe gull aksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares. Det åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Amazon aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe gull aksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp gull aksjer

For å kjøpe gull aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren. Deretter trykker du på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av gull aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine gull aksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i gull.

Gull aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe gull aksjer?

Ser du på den norske børsen har du få investeringsmuligheter, men har du tilgang til amerikanske og europeiske børser vil du kunne investere i mange gull aksjer. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe aksjer i gullselskap uten kurtasje.

Hvilker typer gull aksjer finnes det?

Vi kan skille mellom gruveselskap som er i oppstartsfasen, junior gold miners, og etablerte gullgruveselskap som har produksjon. I tillegg kan vi skille mellom gruveselskap som kun fokuserer på gull og selskap som driver forskjellige gruver. På vår side kan du se en liste med eksempler på gullgruveselskap.

Er gull aksjer en god investering?

Gull er ansett for å være en trygg investering, i tillegg kan gull gi beskyttelse mot inflasjon. Ved å investere i gullgruveselskap kan du få eksponering mot gullprisen. Gullgruveselskap kan også utbetale utbytter til aksjonærene.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *