Slik finner vi beste aksjer for mars 2022 verdiaksjer utbytteaksjer momentumaksjer
Beste aksjer

Beste aksjer for mars 2022

Full oversikt over hvilke aksjer som er lavest priset, har høyest utbytteyield og som har sterkest momentum. Se 15 beste aksjer for mars 2022.

Slik finner vi beste aksjer for mars 2022

TradingView er et nyttig analyseverktøy som kan brukes til teknisk, relativ og fundamental analyse av aksjer. Det er dette programmet vi bruker til å finne beste aksjer for mars 2022. Vi har funnet de lavest priset verdiaksjene, aksjene med høyest utbytteyield og sterkest momentum.

På slutten av måneden går vi gjennom samtlige aksjer notert på børsene i USA, Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, England, Belgia, Nederland, Finland, Spania, Italia og Frankrike for å finne beste aksjer rangert etter Price to Earnings, utbytteyield og momentum. I tillegg har vi valgt å sikte oss inn mot aksjer som satt en ny 30-dagers høy.

Følg Aksjeskolen på Facebook for å få oppdaterte lister over beste aksjer.

At aksjene er lavt priset, utbetalt store utbytter og har sterkt momentum er ingen garanti for at det vil fortsette, men det kan gi deg nyttige tips om hvilke aksjer som kan være verdt å gjøre en dypere analyse av.

Prøv TradingView Stock Screener

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Beste verdiaksjer for mars 2022

Det som kjennetegner verdiaksjer er at selskapene tjener penger. Altså er dette godt etablerte selskap som har stabile inntekter. Når du investerer i verdiaksjer vil du normalt ikke kunne forvente høy vekst og stor oppgang i aksjekurs. Derimot er dette regnet for å være relativt trygge investeringer. For å finne frem til verdiaksjer bruker vi multippelen Price/Earnings. Denne viser forholdet mellom hvor mye du må betale (Price) og hvor stor del av selskapet inntekt (Earnings) du vil eie som følge av at du kjøper aksjen. Jo lavere P/E er, jo lavere er aksjen priset.

AksjeLandKursPrice/Earnings
Chesapeake EnergyUSA$78,291,24
United States Steel CorpUSA$27,771,86
Ovid TherapeuticsUSA$3,411,90
EssoNederland€20,802,12
FS KKR CapitalUSA$22,452,29

Beste utbytteaksjer for mars 2022

Mange investerer for å få en ekstra inntekt, og da kan utbytteaksjer være et godt alternativ. Når et selskap har overskudd har det flere valg om hva det skal gjøre med pengene. Selskapet kan bruke overskuddet til betale gjeld, sikre videre vekst ved å investere, kjøpe egne aksjer eller betale ut overskuddet til aksjonærene.

AksjeLandKursUtbytteyield
Rana GruberNorge59,00 NOK16,47 %
Rio TintoUK5868 GBX12,78 %
USA Compression PartnersUSA$17,8711,99 %
FS KKR CapitalUSA$22,4511,31 %
Coterra EnergyUSA$25,779,20 %

Beste momentum aksjer for mars 2022

Å investere i aksjer som har steget mer enn markedet kalles for momentum investering. Selve strategien er enkel og går ut på å finne aksjene som har gitt best avkastning i en bestemt periode, og investere i disse. Strategien bygger på antagelsen om at disse aksjene vil fortsette kursutviklingen innenfor trend. vi har funnet aksjene som har gitt best avkastning i løpet av de siste 12 månedene.

AksjeLandKurs12 mnd avkastning
Alpha Metallurgical ResourcesUSA$102,77542,16 %
LSB IndustrialsUSA$19,08460,17 %
Peabody EnergyUSA$19,43383,21 %
Alkemy Capital InvestmentsUK119,50 GBX243,27 %
Silverbow ResourcesUSA$27,62231,20 %

Kjøp beste aksjer for mars 2022 uten kurtasje

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du beste aksjer for mars 2022 – steg for steg

eToro er en nettmegler som har blitt populær blant både investorer og tradere over store deler av verden. Med en konto på eToro får du tilgang til kurtasjefri handel med over 2000 aksjer på 16 børser, og du finner et stort utvalg av aksjene på våre lister tilgjengelig på handelsplattformen. Ønsker du å teste ut eToro kan du gjøre det ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe beste aksjer for mars 2022 uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe beste aksjer for mars 2022 uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe beste aksjer for mars 2022 kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp beste aksjer for mars 2022 uten kurtasje

For å kjøpe beste aksjer for mars 2022 uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter selskapsnavnet eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha aktiverer du ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Hvorfor vi anbefaler eToro til å investere i beste aksjer for mars 2022

eToro er en markedsplass for trading med CFD, men tilbyr også kurtasjefri aksjehandel. Med en lav spread kommer eToro bra ut i tester av billigste aksjehandel. En annen viktig fordel med eToro er at du får tilgang til mange børser som norske meglere og banker ikke gir deg tilgang til. På eToro har du tilgang til handel med mer enn 2000 aksjer notert på 16 børser.

Når du registrerer deg som bruker får du tilgang til et eget aksjeforum hvor du kan diskutere med andre investorer og tradere. eToro gir deg også tilgang til analyser på utvalgte selskap. Det kan være til hjelp når du skal gjøre investeringsbeslutninger.

 • 2000 aksjer på 16 børser
 • Aksjeforum
 • Program for teknisk analyse
 • Analyser på utvalgte aksjer

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *