Kjøpe saudi-arabiske aksjer uten kurtasje investere saudi-arabia tadawul stock exchange hvordan
Nyttige tips

Saudi-arabiske aksjer

Saudi Stock Exchange eller Tadawul ble etablert som et aksjeselskap i 2007, men aksjehandelen på markedsplassen begynte allerede i 1954. Frem til 70-tallet var det kun 14 selskaper notert på børsen i Saudi-Arabia. I dag er det over 200 saudi-arabiske aksjer notert på børsen.

Saudi-arabiske aksjer

investere Kjøpe Elm Co aksjer børsnotering ipo kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe Nahdi Medical aksjer tekniske analyser kursmål anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Saudi Aramco aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser

Kjøpe saudi-arabiske aksjer uten kurtasje

Det er langt fra vanlig at norske meglere og banker gir deg tilgang til handel med aksjer notert på Tadawul. Det lille fåtallet som gir deg tilgang til børsen i Saudi-Arabia tar også en høy kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene, det kan nemlig bli dyrt. eToro er et greit alternativ som gir deg tilgang til kurtasjefri handel med over 2000 aksjer notert på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du saudi-arabiske aksjer – steg for steg

Tadawul børsen gir deg tilgang til et fremvoksende marked eller emerging market. Det betyr at investeringer i aksjene notert på børsen gir deg en spesiell type risiko. Denne risikoen kan passe godt inn i en etablert portefølje hvor du ønsker å få en bredere eksponering. På eToro har du tilgang til mer enn 2000 aksjer notert på 16 børser. Det betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i saudi-arabiske aksjer uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe andre aksjer.

1: Besøk eToro

For å kjøpe saudi-arabiske aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe saudi-arabiske aksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Amazon aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe saudi-arabiske aksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp saudi-arabiske aksjer

For å kjøpe saudi-arabiske aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av den saudiske aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine saudi-arabiske aksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i Saudi-Arabia.

Saudi-arabiske aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe saudi-arabiske aksjer?

Det er vanskelig å investere i saudi-arabiske aksjer fra Norge. Det er får meglere som gir deg tilgang til Saudi Stock Exchange Tadawul. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe saudi-arabiske aksjer uten kurtasje.

Hvilker typer saudi-arabiske aksjer finnes det?

Det er naturlig nok en overvekt av oljeaksjer på børsen i Saudi-Arabia. Det er også planlagt flere store børsnoteringer som fører til at store helse- og sikkerhetsforetak blir tilgjengelig for investering. På vår side kan du se eksempler på aksjer som er notert på Tadawul.

Er saudi-arabiske aksjer en god investering?

Ved å investere i saudi-arabiske aksjer kan du få en bedre spredning av risiko i porteføljen din. Det vil normalt gi deg bedre risiko. Samtidig er det viktig å huske på at alle investeringer i aksjer medfører risiko.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *