Kjøpe kinesiske bankaksjer uten kurtasje kinesiske banker investere hvordan norge aksjemegler nettmegler megler
Nyttige tips

Kinesiske bankaksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe kinesiske bankaksjer aksjer.

Kinesiske bankaksjer

investere Kjøpe Bank of China aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe China Construction Bank aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe Industrial and Commercial Bank of China aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
investere Kjøpe Agricultural Bank of China aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling

Kjøpe kinesiske bankaksjer uten kurtasje

Kina er en fremvoksende økonomi, noe som kan gi gode investeringsmuligheter. Vekstmulighetene er store, samtidig kan en investering i kinesiske aksjer gi deg en bedre risikodiversifisering. Dersom du ser for deg at Kina kan få sterk økonomisk vekst kan spesielt kinesiske banker være verdt å se nærmere på. Bank og finans er syklisk, og selskapenes inntjening, og derfor aksjekurs, påvirkes nemlig i stor grad av de makroøkonomiske forholdene.

Den kinesiske børsen i Shanghai er steng for investeringer fra utlandet, men det er mange kinesiske aksjer som er notert på børsen i Hong Kong. På Hong Kong finner du også mange kinesiske banker. Det er få norske meglere som gir deg tilgang til Hong Kong børsen, og de tar ofte en høy kurtasje. Det kan derfor bli vanskelig og dyrt å investere i kinesiske banker gjennom disse. eToro er et godt alternativ som gir deg tilgang til kurtasjefri handel med aksjer notert på Hong Kong Stock Exchange, og kinesiske bankaksjer.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du kinesiske bankaksjer – steg for steg

Siden bank og finansaksjer er sykliske vil det være viktig å spre risiko ved å også investere i selskap som driver i andre sektorer. Kina er også en fremvoksende økonomi, noe som øker risikoen og viktigheten av å diversifisere. På eToro har du tilgang til over 2000 aksjer notert på 16 børser. Det betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan investere i Bank of China aksjer uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer i andre selskap.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe aksjer i kinesiske banker notert på børsen i Hong Kong må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe aksjer i kinesiske banker uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Amazon aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe kinesiske bankaksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp kinesiske bankaksjer

For å kjøpe kinesiske bankaksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av den kinesiske bankaksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine kinesiske bankaksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i kinesiske banker.

Kinesiske bankaksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe kinesiske bankaksjer?

Det største utvalget av aksjer i kinesiske banker finner du på børsen i Hong Kong. Det er få norske meglere som gir deg tilgang til Hong Kong Stock Exchange, men på vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan investere i kinesiske banker uten kurtasje.

Hvilke typer kinesiske banker finnes det?

De store børsnoterte bankene i Kina kan inndeles etter hvilke forretningområder de fokuserer på. Det er vanlig at kinesiske banker enten fokuserer på landbruk eller byggindustrien. På vår side kan du se eksempler på kinesiske banker du kan investere i.

Er kinesiske bankaksjer en god investering?

Bank og finans er syklisk. Det betyr at disse aksjene kan gi god avkastning dersom den kinesiske økonomien går godt. Siden aksjene er sykliske vil det være viktig å spre risiko.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *