Teknisk analyse av Amazon aksjer logo
Nyheter

Skal Amazon-aksjen splittes?

Det ble i går kjent at Amazon-aksjen vurderes å bli splittet. Selskapet vil også bruke $10 mrd på tilbakekjøp.

Oppgang i etterhandelen for Amazon-aksjen

Kursen til Amazon-aksjen steg i gårsdagens etterhandel med 7 % etter at det ble kjent at selskapet ønsker å splitte aksjen for første gang siden 1999. Siden forrige aksjesplitt har Amazon-aksjen steget mer enn 4500 %. En Amazon-aksje vil da splittes til 20 nye aksjer. Det betyr at investering i Amazon vil bli langt mer tilgjengelig for mindre investorer.

amazon-aksjen kursoppgang aksjesplitt
Amazon-aksjen har korrigert kraftig den siste tiden, men kursoppgangen siden forrige aksjesplitt er fortsatt imponerende.

Ennå er det ikke vedtatt at aksjen til Amazon skal splittes. Dette er foreløpig kun et forslag som skal stemmes over på generalforsamlingen den 25. mai. I tillegg til at det skal stemmes over aksjesplitt, vil det også bli stemt over om selskapet kan bruke $10 mrd på tilbakekjøp av egne aksjer.

Dersom aksjesplitten blir godkjent vil alle som eier en Amazon-aksje den 27. mai motta 19 Amazon-aksjer den 3. juni som utbytte. Basert på dagens aksjekurs, $2981,00, vil den nye aksjekurs vil bli omtrent $150,00.

Fra tidligere er det også kjent av Alphabet, morselskapet til Google, ønsker å splitte sin aksje. Her er det ønsket en 1:10 aksjesplitt.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *