investere Kjøpe aksjer i Oljefondets største investeringer uten kurtasje aksjer nbim
Nyheter

Oljefondets største investeringer

Her kan du se oversikten over Oljefondets største investeringer.

Oljefondets største investeringer

investere Kjøpe Roche Holding aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Facebook aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Nestlé aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe ASML aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Taiwan Semiconductor Manufacturing aksjer 5g kursmål kursutvikling tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Microsoft aksjer uten kurtasje kursutvikling teknisk analyse kursmål anbefaling
Kjøpe Apple aksjer uten kurtasje kursutvikling teknisk analyse kursmål anbefalinger
Kjøpe Google aksjer Alphabet aksje i Norge uten kurtasje
Kjøpe Tesla aksjer Teknisk analyse av Tesla aksjen logo
Teknisk analyse av Amazon aksjer logo
SelskaperVerdi NOKSektorerEierskapRegistrert i
Apple Inc216 951 926 710Technology0.84%United States
Microsoft Corp210 468 180 452Technology0.95%United States
Alphabet Inc144 417 034 064Technology0.85%United States
Amazon.com Inc121 160 486 041Consumer Discretionary0.81%United States
Nestle SA89 081 812 140Consumer Staples2.57%Switzerland
Meta Platforms Inc83 016 039 021Technology1.01%United States
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd72 171 041 121Technology1.42%Taiwan
Tesla Inc68 096 695 249Consumer Discretionary0.73%United States
Roche Holding AG65 282 814 941Health Care2.06%Switzerland
ASML Holding NV64 495 578 572Technology2.24%Netherlands
Kilde: NBIM

Oljefondet eller Statens pensjonsfond utland er i dag verdens største fond med en samlet verdi på over 11 000 milliarder kroner. Fondet er også regnet for å være et av de aller beste forvaltningsmiljøene i verden, noe som betyr at du kan få gode tips ved å følge med på hva disse gjør.

Oljefondet fokuserer på fire investeringsklasser, aksjer, rentepapirer, eiendom og infrastruktur til fornybar energi. Ved utgangen av 2021 utgjorde aksjer 72 % av fondets verdi, og fondet hadde eierskap i over 9000 selskap. Rentepapirer utgjorde 25,4 %, mens unotert eiendom utgjorde 2,5 %, og infrastruktur til fornybar energi utgjorde 0,1 %.

Kjøpe aksjer i Oljefondets største investeringer uten kurtasje

Flertallet av de største investeringene til Oljefondet er notert på de amerikanske børsene. Det betyr at du kan kjøpe disse aksjene gjennom norske meglere. I tillegg kommer det enkelte selskap som er notert på børsene i Sveits, Taiwan og Nederland, og disse kan det bli vanskeligere å kjøpe gjennom norske meglere eller banker. Et godt alternativ kan være eToro som tilbyr kurtasjefri handel på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du aksjer i Oljefondets største investeringer – steg for steg

Noe av det viktigste Oljefondet gjør i forvaltningen er å spre risiko. Oljefondet eier aksjer i mer enn 9000 selskap i 70 forskjellige land. Dette gjør at de er eksponert mot flere forskjellige sektorer og geografiske områder, noe som gir en god risikodiversifisering. Videre har de også investert i rentepapirer, eiendom og infrastruktur, noe som fører til en enda bedre risikoprofil. Ved å bruke en balansert porteføljestrategi kan du også forvalte investeringene dine tilnærmet likt som NBIM.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe aksjer i Oljefondets største investeringer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe aksjer i Oljefondets største investeringer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer i Oljefondets største investeringer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp aksjer i Oljefondets største investeringer

For å kjøpe aksjer i Oljefondets største investeringer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter selskapsnavnet eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer i Oljefondets største investeringer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra dine aksjer i Oljefondets største investeringer.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Hvorfor vi anbefaler eToro til å kjøpe aksjer i Oljefondets største investeringer

eToro er en markedsplass for trading med CFD, men tilbyr også kurtasjefri aksjehandel. Med en lav spread kommer eToro bra ut i tester av billigste aksjehandel. En annen viktig fordel med eToro er at du får tilgang til mange børser som norske meglere og banker ikke gir deg tilgang til. På eToro har du tilgang til handel med mer enn 2000 aksjer notert på 16 børser.

Når du registrerer deg som bruker får du tilgang til et eget aksjeforum hvor du kan diskutere med andre investorer og tradere. eToro gir deg også tilgang til analyser på utvalgte selskap, noe som kan være til hjelp når du skal gjøre investeringsbeslutninger.

 • 2000 aksjer på 16 børser
 • Aksjeforum
 • Program for teknisk analyse
 • Analyser på utvalgte aksjer

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *