alibaba baidu På tide å kjøpe kinesiske tech-selskaper
Tekniske analyser

På tide å kjøpe kinesiske tech-selskaper?

Kinesiske tech-aksjer har falt kraftig fra toppen. Men, vi ser nå en potensiell bunn for kinesiske tech-selskaper.

Gode resultater fra kinesiske tech-selskaper

Alibaba aksjen steg kraftig på Hong Kong børsen etter at de la frem gode resultater for fjerde kvartal. Analytikerne hadde forventning om et resultat pr aksje på $1,12, mens det kom inn på $1,25. Selskapet overrasket også på inntekter. Her var det forventet $31,44 milliarder, mens faktisk kom inn på $32,16 milliarder. Baidu har stått for en av de største overraskelsene. Her var det ventet resultat pr aksje på $0,80, mens selskapet viste $1,77. Også på inntekter la Baidu frem gode tall. Her var det ventet $4,4 milliarder, mens faktisk resultat kom inn på $4,47. Dette kan være signaler om at det er på tide å kjøpe kinesiske tech-selskaper.

Nettmeglere som er godkjent av Finanstilsynet

  • Kurtasjefri aksjehandel
  • Bra for nybegynnere
  • 16 børser
  • Forum  • Størst utvalg av aksjer
  • Passer til erfarne
  • 20 børser
  • Børsnoteringer

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/feesKapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg.
alibaba teknisk analyse kinesiske tech-selskap
Charts fra TradingView.

Alibaba

Alibaba er inne i en fallende trendkanal som strekker seg tilbake til slutten av oktober 2020. Kursen toppet ut rundt $315, og er nå nede ved $95. Det betyr at kursen har falt rundt 70 % siden toppen. Siden midten av mars har aksjekursen til Alibaba etablert lavere topper og høyere bunner, noe som har gitt oss en symmetrisk triangelformasjon. Dette er en formasjon som ikke angir retning før vi har fått et brudd på enten støtten eller motstanden. Vi har nå fått et brudd på motstanden, men dette er ennå ikke etablert. Blir dette etablert er dette et signal om at vi kan forvente oss et trendskifte og videre oppgang for Alibaba aksjen.

I samme periode som vi har fått en triangelformasjon, har vi også fått høyere bunner i MACD. Denne tekniske indikatoren er fortsatt under 0-linjen, men det korte snittet er nå på oversiden av det lange snittet. I chartet for RSI finner vi den samme symmetriske triangelformasjonen som i chartet for aksjekursen. Også her er motstanden nå brutt, noe som kan være en tidlig bekreftelse på at vi får et etablert brudd på triangelformasjonen i chartet til aksjekursen.

prising av alibaba aksjen

Prising av Alibaba aksjen

Ser vi på prisingen av Alibaba aksjen fremstår den samlet som rimelig. Price/Earnings som ser på forholdet mellom aksjekurs og resultat for aksjen er denne rundt 26. Dette er et nivå som ser gjennomsnittlig ut for de siste 2 årene. Ser vi lengre tilbake ser aksjen rimelig ut.

Price/Bok er på 1,67, noe som er det laveste nivået noensinne. Vi ser også at Price/Sales er på 1,88, noe som også er en all time low i prisingen basert på aksjekurs i forhold til salg. På disse multiplene ser altså aksjen virkelig billig ut.

Aksjen er fortsatt inne i en fallende trend, noe som er klart negativt. Jeg har likevel valgt å begynne å kjøpe Alibaba aksjer og ønsker å vekte meg opp over tid. Det er basert på den lave prisingen vi ser på multiplene, i tillegg har selskapet overrasket positivt på sine 2 siste resultatpresentasjoner. Det tekniske viser også signaler om at en bunn kan være satt. I først omgang forventer jeg at aksjekursen skal teste motstanden i trendkanalen. Det er i dag ved $108. Her har vi også en teknisk motstand ved $112, og dette er mitt kortsiktige kursmål for Alibaba aksjen.

Dato for analyse:27.05.22
Kurs ved analyse:$94,48
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:$112
Tidshorisont:1 – 3 mnder
Analysert av:Hans Nielsen
Eier aksjer i Alibaba:Ja
kinesiske tech-selskaper teknisk analyse av baidu aksjen

Baidu

Baidu er også inne i en fallende trend, men denne strekker seg tilbake til midten av februar 2021. Da toppet aksjekursen til Baidu ut ved $350. Aksjekursen er i dag ved $136, noe som betyr at kursen har falt rundt 60 % siden toppen. Siden april har aksjekursen dannet en omvendt hode-skulderformasjon, og dette er en vendeformasjon. Altså har vi et signal om at vi kan få et trendskifte i nær fremtid. Potensialet fra formasjonen er på oversiden av motstanden i trendtaket ved $155.

Den tekniske indikatoren MACD ser bullish ut. Det korte gjennomsnittet er nå på oversiden av 0-linjen, og går det lange gjennomsnittet over denne linjen har vi en bekreftelse på stigende trend. I RSI har vi hatt en motstand fra fallende topper og en støtte fra høyere bunner. Indikatoren har nå brutt opp gjennom motstanden, noe som er et signal om å kjøpe Baidu aksjer. RSI er på 60, noe som regnes for å være nøytralt.

prising av baidu aksjen

Prising av Baidu aksjen

Legger vi P/E til grunn for vurdering av prisen på Baidu aksjen fremstår den som nøytral. Price/Book som viser forholdet mellom aksjekurs og bokførte verdier gir derimot et signal om at aksjen kan være lavt priset. P/B er nå på 1,42, og ved dette nivået har aksjekursen tidligere bunnet ut. P/S eller Price/Sales er ved 1,95. Denne multiplen er også ved et nivå hvor aksjekursen har funnet en bunn.

Basert på verdsettelsen av Baidu aksjen og vendeformasjonen i chartet har jeg også kommet frem til at jeg vil vekte meg opp i Baidu aksjen fremover. I første omgang har jeg et kursmål på $155 fra den omvendte hode-skulderformasjonen. Dette er en nevnt en vendeformasjon, noe som er et signal om trendskifte, og får vi dette skal aksjen kunne teste motstanden ved $190 på litt lengre sikt.

Dato for analyse:27.05.22
Kurs ved analyse:$136
Anbefaling:Kjøp
Kursmål:$155
Tidshorisont:1 – 3 mnder
Analysert av:Hans Nielsen
Eier aksjer i Baidu:Ja

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *