Teknisk analyse av BYD aksjen logo kjøpe byd aksjer
Nyheter

BYD er verdens største EV-merke

Lenge har Tesla vært tilnærmet uten konkurranse om EV-markedet. Men, det var kun frem til kinesiske BYD Auto la frem sine tall for første halvår.

BYD

BYD er en kinesisk EV-produsent som ble startet i 1996, og nå ser det ut til at de har begynt å få hjulene til å snurre. Selskapet som er eid av blant annet Warren Buffetts Berkshire Hathaway la frem salgsstall for første halvår av 2022 på tirsdag. Tallene viste at BYD har solgt 641000 hybrider, plug-in hybrider og elbiler fordelt over hele verden. BYD har også som mål å selge over 1,5 millioner biler i løpet av året.

Tesla solgte til sammenligning bare 564000 biler i løpet av første halvår. Dermed må Tesla og Elon Musk se seg slått av kinesiske BYD.

Elon Musk kan også se seg grundig slått på børsen av BYD. Mens Tesla aksjekurs har falt over 40 % hittil i 2022 kan kineserne vise til en kursoppgang på over 15 %. I chartet til høyre kan du se BYD aksjekurs som den blå grafen, mens Tesla aksjekurs er den oransje.

byd auto tesla kurs
Chart fra TradingView.

Analytikerne anbefaler kjøp av BYD aksjen og har outperform på Tesla

For øyeblikket er det i følge MarketScreener 23 analytikere som har dekning på BYD aksjen, av disse er det 14 som anbefaler å kjøpe BYD aksje. 7 har outperform og 2 har holdanbefaling. Til sammenligning er det 37 analytikere som følger Tesla. Her er det 13 som anbefaler kjøp av aksjen. 8 har outperform, 9 har hold, 5 har underperform og 2 har salgsanbefaling på Tesla aksjen.

Høyeste kursmål for BYD er 547,01 CNY, noe som indikerer en forventet oppside på 103 %. Høyeste kursmål for Tesla er derimot $1580,00. Det indikerer en oppside på hele 132 %.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *