hvordan kjøpe kryptovaluta investere anbefalte beste norge anbefalinger tips analyse
Kryptovaluta

Hvordan kjøpe kryptovaluta

Kryptovaluta har falt kraftig siden toppen i november 2021. Til tross for dette, mange av de som kom inn tidlig har forsatt høy avkastning. De lave kursene vi ser nå kan være gode inngangsnivåer for kryptovaluta, men det er ikke gitt at kursene ikke skal lavere. Før du investerer i krypto bør du sette deg inn i hva det er. Her gir vi deg en innføring i krypto og viser deg hvordan du kan kjøpe kryptovaluta.

Innhold og snarveier:

Populære kryptovaluta

hvordan investere Kjøpe Ethereum Classic ETC kursutvikling coins analyse norge
hvordan Kjøpe ZCash ZEC i norge kursutvikling hvor kurs analyse coins krypto
1 Hvordan kjøpe TRON TRX coins krypto kursutvikling analyse
hvordan investere Kjøpe Tezos XTZ kursutvikling norge analyse kurs anbefaling
Hvordan kjøpe Stellar XLM lumens kursutvikling norge analyse kurs anbefaling
Hvordan kjøpe Solana i Norge kryptovaluta sol kursmål tekniske analyser tips anbefalinger
kursutvikling teknisk analyse hvordan kjøpe shiba inu coins token
Hvordan kjøpe Ripple XRP kryptovaluta kursutvikling
Hvordan kjøpe Polkadot DOT kryptovaluta kursutvikling anbefaling kurs analyse norge
Hvordan kjøpe NEO coins krypto kursutvikling analyse
hvordan kjøpe monero coins krypto kursutvikling pris teknisk analyse
Hvordan kjøpe IOTA miota kursutvikling norge
Hvordan kjøpe EOS coins krypto kursutvikling analyse
hvor hvordan kjøpe decentraland coins mana teknisk analyse kursutvikling
Hvordan kjøpe Dash kryptovaluta kursutvikling anbefaling analyse kurs norge
Hvordan kjøpe Cardano i Norge ADA kryptovaluta realtidskurs teknisk analyse
Hvordan kjøpe Bitcoin Cash BCH krypto kursutvikling anbefaling norge
hvordan kjøpe bitcoin kursutvikling teknisk analyse anbefaling coins btc kurs
hvordan kjøpe axie infinity hvor kursutvikling teknisk analyse krypto coins

 • Anbefalt nettmegler
 • 78 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge og Europa. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. Avkastning må beskattes.

capital.com logo
 • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


78% av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen. • Få opptil 55 kr gratis krypto
 • 8 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.


Hva er kryptovaluta?

Kryptovaluta var tenkt å være en digital valuta som muliggjør transaksjoner og verifisering av disse på en blokkjede. En blokkjede er et nettverk av noder. På dette nettverket spres det informasjon til nodene som igjen kontrollerer og oppdaterer hverandre. Første kryptovaluta var Bitcoin, og denne kryptovalutaen skulle være en desentralisert valuta som ikke kunne manipuleres av en sentralbank.

I senere tid har kryptovaluta fått langt flere funksjoner. Ethereum var tidlig ute med smarte kontrakter. En smart kontrakt er en datakode som utføres automatisk når forutbestemte vilkår og betingelser er oppfylt. Ved å bruke en smart kontrakt vil man ikke trenge en tredjepart til å håndheve at kontraktsvilkårene blir oppfylt av begge parter.

Proof of Work og Proof of Stake

Det finnes to ulike måter å gjennomføre transaksjoner via blokkjeden. Disse er Proof of Work og Proof of Stake. Disse teknologiene brukes til å etablere konsensus på blokkjeden.

Bitcoin og Ethereum bruker Proof of Work til å etablere konsensus. Denne metoden har fått mye kritikk for å være svært energikrevende. Konsensus etableres ved at minere stiller datakraft tilgjengelig. Mining går ut på å bekrefte transaksjonene på blokkjeden, altså å etablere konsensus.

Det er en lang liste over kryptovaluta som bygger på Proof of Stake, som er en mer effektiv løsning om vi ser på ressursbruk. I disse nettverkene er det nodene som stemmer over om transaksjoner er gyldige eller ikke.

Hot Storage og Cold Storage

Når du kjøper krypto er det to måter du kan lagre disse på. Hot Storage og Cold Storage. Begge metoder har sine styrker og svakheter, og dermed bør du gjøre en grundig vurdering før du velger metode for å oppbevare dine kryptovaluta.

Hot Storage en er Wallet som hele tiden er koblet opp mot internett. Hot Wallets finnes til PC og mobil. En viktig fordel med disse er at du alltid har den lett tilgjengelig. En viktig svakhet er at siden den hele tiden er koblet til internett kan den hackes.

Cold Storage er en fysisk wallet, altså nesten som en minnepinne. En viktig styrke med Cold Wallet er at den ikke kan hackes siden den ikke er koblet til internett hele tiden. Men, siden dette er en fysisk krypto wallet vil du kunne miste denne. Dersom du ikke finner din cold wallet igjen vil du også ha mistet dine kryptovaluta.

Kryptovaluta kursutvikling


 • Anbefalt nettmegler
 • 78 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge og Europa. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. Avkastning må beskattes.

capital.com logo
 • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


78% av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen. • Få opptil 55 kr gratis krypto
 • 8 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.


Analyse av kryptovaluta

Hva er en kryptovaluta verdt? Å verdsette en kryptovaluta er svært vanskelig, dermed er det også vanskelig å gi et svar på hva en kryptovaluta er verdt. Samtidig er det enkelt. Kryptovalutaen er verdt det markedet er villig til å selge eller kjøpe kryptoen til. Teknisk analyse er en vanlig metode for å vurdere prisingen av krypto.

Teknisk analyse er en kvantitativ analysemetode som forsøker å fange opp hvordan markedsaktørene vurderer prisingen av kryptovalutaen. Altså forsøker teknisk analyse å fange opp markedspsykologien. Analysemetoden bygger på antagelsen om at all informasjon er kjent, og at denne er priset inn i markedet og kryptovalutaen.

De tekniske analytikerne følger med på historiske charts som viser kryptovaluta kursutvikling. I chartene kan du ved bruk av teknisk analyse finne støtte og motstand, tekniske trender og formasjoner. Disse kan igjen tolkes for å finne retning for sannsynlig kursutvikling.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Støtte og motstand

Teknisk støtte og motstand er det mest grunnleggende innenfor teknisk analyse. Disse ligger til grunn for både tekniske trender og tekniske formasjoner. Det er derfor viktig å ha en god forståelse av hvordan disse fungerer og hvordan du kan finne teknisk støtte og teknisk motstand.

Teknisk støtte oppstår ved kursnivåer hvor markedet anser kryptovalutaen som billig. At kursen er ansett som lav fører til at investorer og tradere ønsker å kjøpe kryptovalutaen. I mange tilfeller vil den økte etterspørselen føre til økt kurs, noe som kan få en fallende kurs til å begynne å stige.

Teknisk motstand oppstår ved kursnivåer hvor markedet anser som dyr. Den høye kursen fører til at mange ønsker å selge seg ut for å sikre gevinster. Det økte tilbudet gir et salgspress, noe som igjen ofte fører til at kursen begynner å falle.

Lær mer om teknisk støtte og motstand i vårt kurs i teknisk analyse for nybegynnere.

Tekniske trender

Tekniske trender består av både en teknisk støtte og motstand. Disse kaller vi for trendgulv og trendtak. Den klassiske definisjonen av en teknisk trend er at kursen har en bestemt tendens over tid, og at trendgulv har blitt testet minst tre ganger, mens trendtaket har blitt testet minst to ganger.

Vi kan skille mellom tre typer tekniske trender. Disse er stigende trend, fallende trend og sidelengs trend eller trading range.

Det har blitt langt vanligere å benytte seg av tekniske indikatorer for å finne trender. En fordel ved å bruke indikatorer er at disse gjør det mulig å finne trender tidligere enn ved bruk av den klassiske definisjonen av tekniske trender.

Tekniske formasjoner

Tekniske formasjoner er bestemte kursmønstre som kan gi en indikasjon for videre kursutvikling. Disse er spesielt viktige for kortsiktige tradere, men kan også være viktige for langsiktige investorer som vil forsøke å time kjøpe og salg av kryptovaluta. De tekniske formasjonene består av både en støtte og en motstand.

Det er vanlig å skille mellom fortsettende formasjoner, vendeformasjoner og formasjoner som ikke angir retning.

En fortsettende formasjon er et kursmønster som viser at kursen sannsynligvis skal fortsette i samme retning som den underliggende trenden.

Vendeformasjoner er derimot kursmønstre som viser at den underliggende trenden er i ferd med å bli avbrutt og at kursen skal i motsatt retning.

Formasjoner som ikke angir retning kan være mer kompliserte. Før vi kan si noe om sannsynlig retning for videre kursutvikling trenger vi et brudd på enten støtten eller motstanden.

Tekniske indikatorer

Det finnes et utall indikatorer som brukes innenfor teknisk analyse. De vanligste er indikatorer som brukes til å finne trender, momentum og volatilitet.

Blant de vanligste indikatorene har vi glidende gjennomsnitt, RSI, MACD, Bollinger Bands og Donchian Channel.

Lær mer om tekniske trender, tekniske formasjoner og tekniske indikatorer i vårt kurs i teknisk analyse for viderekomne.

Slik velger du nettmegler for å investere i kryptovaluta

Det finnes et stort antall nettmeglere og kryptobørser du kan velge mellom når du vil kjøpe kryptovaluta. Enkelte er seriøse og andre er mindre seriøse. Derfor er det viktig at du bruker litt tid på å vurdere flere alternativer.

Sjekkliste for valg av nettmegler til å kjøpe kryptovaluta

 • Lisens og regulering – du bør unngå nettmeglere og handelsplattformer uten lisens. Grunnen til det er at det er høy sjanse for at du kan bli svindlet på en uregulert markedsplass. Du ønsker selvsagt å unngå å tape pengene dine. Derfor bør du velge en nettmegler som har lisens. Nettmegleren din bør ha tillatelse fra Finanstilsynet og være regulert av CySEC eller annen kontrollinstans.
 • Markedsposisjon – sjekk om nettmegleren har fornøyde brukere. Det er et solid kvalitetsstempel. Jo flere brukere nettmegleren har, jo bedre pleier ofte løsningen å være.
 • Investeringsalternativer – når du begynner med investering bør du unngå å gå all in i en enkelt kryptovaluta. Du bør spre risiko ved å investere i flere forskjellige kryptovaluta. Det kan gi deg en god portefølje som kan gi god avkastning.
 • Kostnader og gebyrer – du bør ha fokus på å holde kostnadene nede. Kostnader kan nemlig spise opp mye av porteføljen din dersom du er en aktiv trader eller investerer mindre beløp. Jo lavere kostnader du har, jo mer kan du investere. Det kan igjen gi deg bedre avkastning.
 • Realtidskurser og analyse – når du investerer bør du følge med på markedet. Det kan gi deg gode kjøpsmuligheter når kursene er lave. Du bør også lage dine egne analyser og vurderinger før du investerer. I dag er det vanlig at nettmeglere gir deg både realtidskurser og program for teknisk analyse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 78 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge og Europa. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. Avkastning må beskattes.

capital.com logo
 • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


78% av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen. • Få opptil 55 kr gratis krypto
 • 8 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.


Kjøpe kryptovaluta på eToro

eToro var en markedsplass for trading med CFD, men tilbyr nå også kryptovaluta. Med en lav spread kommer eToro bra ut i tester av billigste handelsplattformer. En annen viktig fordel med eToro er at du får tilgang til mange instrumenter og børser som norske meglere og banker ikke gir deg tilgang til. På eToro har du tilgang til handel med nesten 80 kryptovaluta og mer enn 2000 aksjer notert på 16 børser.

kjøpe kryptovaluta på etoro wallet
eToro handelsplattform for krypto.

Når du registrerer deg som bruker får du tilgang til et eget kryptoforum hvor du kan diskutere med andre investorer og tradere. Det kan være til stor hjelp når du leter etter informasjon om en kryptovaluta eller ønsker innspill eller tips fra andre.

 • 78 kryptovaluta
 • Trygg wallet for lagring
 • Program for teknisk analyse
 • Forum for kryptovaluta

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 78 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge og Europa. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. Avkastning må beskattes.

Se hvordan du kan kjøpe kryptovaluta – steg for steg

1: Åpne konto på eToro

Før du kan kjøpe kryptovaluta må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen ovenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med kryptovaluta, aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe kryptovaluta. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

2: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover.

Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe kryptovaluta kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

3: Kjøpe kryptovaluta på eToro

For å kjøpe kryptovaluta på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet på kryptovalutaen, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på kryptologoen dersom du vil lese mer om kryptovalutaen og se på kursutvikling, eller lage tekniske analyser av kryptovaluta.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i kryptovaluta, eller antallet hele kryptovaluta coins du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall kryptovaluta coins du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart. Dine kryptovaluta vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i kryptovaluta.

Dersom du vil by en bestemt kurs kan du velge Ordre øverst i ordreskjemaet. Du kan nå oppgi summen du er villig til å by. Når du har oppgitt kryptovaluta kurs du er villig til å by skriver du inn enten antallet kryptovaluta coins du vil ha, eller summen du vil investere. Trykk på Angi rekkefølge for å aktivere din ordre. Dersom noen er villige til å selge til kryptovaluta kurs du byr vil din ordre bli gjennomført. Dine kryptovaluta coins legges automatisk til i din portefølje.

4: Shorte kryptovaluta på eToro

Ønsker du derimot å shorte kryptovaluta kan du gjøre dette med CFD på eToro. CFD eller Contract For Difference er et instrument som er konstruert slik at det følger kursutviklingen til det underliggende instrumentet. Instrumentet kan også konstrueres slik at det har motsatt kursutvikling til det underliggende instrumentet, og det er dette som brukes til shorting. En fordel er at du ikke trenger å låne kryptovaluta for å shorte om du bruker CFD.

For å shorte NAVN coins bruker du samme fremgangsmåte som for å kjøpe kryptovaluta, men i ordreskjemaet trykker du på SELG. Deretter oppgir du summen eller antall kryptovaluta du ønsker å shorte. Når du har oppgitt antall eller sum trykker du på Åpne handel for å aktivere din ordre. Dine short CFD på kryptovaluta coin legges så til i din portefølje hvor du kan følge med på kursutviklingen.

5: Stop loss, trailing stop loss og take profit

I ordreskjemaet, både for long og short posisjoner kan du velge om du vil ha stop loss, trailing stop loss eller take profit.

For å aktivere stop loss på din posisjon i kryptovaluta coin trykker du på Stop Loss. Her kan du skrive inn hvor mye av det investerte beløpet du er villig til å risikere før du eventuelt selger posisjonen automatisk. Ønsker du å ha en trailing stop loss huker du av for dette.

Ønsker du å ha en automatisk ordre som selger ut posisjonen din når den når en bestemt verdi trykker du på Ta Profitt. Her kan du legge inn verdien posisjonen din må nå før den selges.

6: Gearing

Gearing kan brukes til å kjøpe kryptovaluta coins. Ved bruk av gearing vil du trade CFD og ikke vanlige kryptovaluta coins. Dette gir deg mulighet til å øke eksponeringen mot kryptovalutaen, noe som kan gi bedre avkastning på grunn av multiplikatoreffekten. Samtidig øker det også risikoen, og gearing på kryptovaluta passer derfor best til mer erfarne tradere og investorer. På eToro har du mulighet til å bruke 1x eller 2x gearing på kryptovaluta.

Når du har fått frem ordreskjemaet vil 1x gearing være valgt. Dette betyr at posisjonen ikke har gearing. Trykker du på feltet hvor det står X1 Lånegrad vil du få muligheten til å velge X1 eller X2. Velger du X2 vil du kunne bruke en gearing som gir deg dobbelt så mye å investere. Her er det viktig å huske på at det ikke bare er den potensielle oppsiden som blir multiplisert. Det samme vil også skje med den potensielle nedsiden dersom kursen faller.

7: Overfør kryptovaluta til eToro Wallet

Når du har kjøpt kryptovaluta vil disse bli lagret hos eToro med cold storage. Men, eToro tilbyr også en egen wallet slik at du kan ta ut kryptovalutaen du har kjøpt. For å bruke eToro wallet må du ha en aktiv konto hos dem, og du må laste ned eToro wallet fra Google Play eller Apple Store.

Når du har lastet ned eToro wallet får du muligheten til å veksle dine kryptovaluta med over 120 andre typer og over 500 kryptovalutakryss.

Når du har kjøpt dine kryptovaluta kan du gå til din portefølje. Trykk så på den posisjonen du ønsker å overføre til din eToro wallet. Du vil få frem en liten meny for å endre ordre hvor du kan trykke på Overføring. Trykk på dette valget, og dine kryptovaluta vil bli overført til din eToro wallet innen 24 timer.

8: Kostnader og gebyrer

Når du handler kryptovaluta på eToro betaler du spread i tillegg til et påslag på 1 %.

Bruker du derimot CFD og gearing vil det påløpe flere kostnader. Gebyrene som kommer da vil du få opplyst om i ordreskjemaet når du legger inn din ordre. Med shorting vil du bruke CFD, og det vil da også komme et gebyr.

Med handel i andre instrumenter som børsnoterte fond vil fondsforvalteren som regel ta et gebyr. Størrelsen på gebyret avhenger av hvilke ETF du trader eller investerer i.

eToro tar ingen innskuddsbegyrer, men det er et vekslingsgebyr. Dette varierer mellom 0 til 150 pips avhengig av valuta og kundeprogram du er del av. Ved uttak kommer det et gebyr på €5.

eToro har også et inaktivtitetsgebyr på €10 pr mnd. Dette aktiveres dersom du ikke logger inn på din konto i løpet av 12 mnder. Gebyret faller bort igjen når du logger inn på din konto.

Besøk eToro for mer informasjon.

Trade kryptovaluta med CFD på Capital

Det er VP Capital som driver Capital.com. Dette er et selskap som har hovedkontor i London, og som ble startet i 2012. Et av formålene med å starte Capital.com var å tilby en rimelig tradingtjeneste. Pristester av nettmeglere utført av Aksjeskolen viser at dette er noe de i stor grad har klart. Med Capital.com kan du trade over 120 kryptovaluta med CFD. I alt får du tilgang til over 6000 instrumenter.

trade krypto cfd på capital com handelsplattform
Capital.com krypto CFD plattform.

En av de viktigste fordelene med Capital.com er at du kan koble sammen Capital.com handelsplattform og det tekniske analyseprogrammet fra TradingView. Dette gir deg muligheten til å lage avanserte tekniske analyser. I tillegg kan du legge inn kjøps- og salgsordre direkte i TradingView.

 • 120+ kryptovaluta CFD
 • Kan integreres med TradingView
 • Realtidskurser og teknisk analyse
 • Nyhetsoppdateringer

Capital.com har hovedkontor på Kypros, og det er derfor CySEC som regulerer driften og har utstedt lisens. Samtidig har Capital.com alle nødvendige tillatelser fra det Finanstilsynet i Norge. Innskudd du har gjort på Capital.com er forsikret opptil €20000. Det betyr at dette er en trygg og seriøs løsning for å trade kryptovaluta med CFD. Det minste innskuddet du kan gjøre på Capital.com er €20. Som kunde får du realtidskurser og du har også et program for teknisk analyse.

capital.com logo
 • Anbefalt nettmegler
 • 6000+ CFD på aksjer, indekser, mm
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Kan integreres med TradingView
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

78,77 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Se hvordan du kan trade kryptovaluta med CFD – steg for steg

1: Åpne konto på Capital.com

Før du kan trade CFD på kryptovaluta coin på Capital.com må du registrere deg slik at du får en tradingkonto. Det koster ingenting å åpne en konto, og som nevnt får du tilgang til både realtidskurser og et program for teknisk analyse. For å besøke nettmegleren for å registrere deg kan du trykke på den grønne knappen ovenfor hvor det står Til Capital. Nettsiden er tilgjengelig på norsk og du har tilgang til mye informasjon om både selskapet og markedet. Du har også tilgang til kundeservice 24/7 dersom du har noen spørsmål eller trenger hjelp.

Når du har kommet til nettsiden kan du begynne på registreringen. Dette tar normalt bare noen få minutter. Begynn registreringen ved å trykke på knappen hvor det står Trade Now. Alternativene du kan velge mellom er innlogging med mailadresse og passord, eller din Facebook-, Apple- eller Google-konto.

Du må nå oppgi din personlige informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Du vil i tillegg få noen spørsmål om hvilken erfaring du har med investeringer. Dette er for å sikre at du ikke gjør investeringer som er for kompliserte. Til slutt må du svare på noen spørsmål om hvor du jobber og hvor pengene du vil trade med kommer fra. Dette gjøres for å forhindre hvitvasking av penger. Altså er dette med på å øke din sikkerhet.

Du bør også verifisere din konto. Gjør du dette kan du gjøre større innskudd. I tillegg vil du kunne få uttak behandlet raskere. Dette gir deg også en større sikkerhet ved at ingen kan misbruke din identitet på nett.

2: Gjør innskudd

Det minste innskuddet du kan gjøre på Capital.com er €20. Det betyr at dette er en fin løsning for tradere som vil forsøke seg frem med en mindre sum. Maks innskudd er avhengig av hvilken betalingsmetode du bruker.

Dersom du vil trade kryptovaluta med CFD så raskt som mulig kan du gjøre innskudd med VISA, MasterCard, Paypal, Apple Pay, Google Pay, Skrill og Neteller. Disse betalingsmetodene har direkte overføring. Bankoverføring er også tilgjengelige, men selve overføringen tar lengre tid. Det kan ta opp mot 5 bankdager før innskuddet er inne på din tradingkonto.

3: Trade kryptovaluta med CFD

Når du skal trade kryptovaluta coin med CFD bruker du søkefeltet oppe i venstre hjørne av skjermen. Du kan enten søke på navnet eller tickeren. På midten av skjermen vil du få frem et søkeresultat. Her må du trykke på Buy når du vil innta en long posisjon på kryptovaluta med CFD.

På høyre side av skjermen vil du nå få frem ordreskjema. Øverst kan du oppgi antall aksjer du vil ha. Dersom du oppgir desimaler vil det være fractional shares. Nå kan du trykke på Buy for å fullføre ordren, men du kan også velge om du vil oppgi en makspris du er villig til å by på CFD for kryptovaluta coin.

4: Shorte kryptovaluta coins med CFD på Capital.com

Med Contracts For Difference eller CFD har du også mulighet til å shorte NAVN coin. Først søker du deg frem til kryptovalutaen med navnet, på samme måte som når du vil innta en long posisjon. I søkeresultatet midt på skjermen trykker du på Sell. Igjen får du frem ordreskjemaet på høyre side av skjermen. Her kan du oppgi antall CFD kryptovaluta coins du ønsker å shorte. Du kan også oppgi hvilken kryptovaluta kurs du ønsker å innta short posisjonen på. Men, dersom ingen er villige til å godta den kursen du byr vil din ordre ikke bli gjennomført. Trykk på Sell nederst i ordreskjemaet for å aktivere din short ordre på kryptovaluta coin CFD.

5: Stop loss, trailing stop loss og take profit

Capital.com gir deg mulighet til å begrense tap med stop loss, og eventuelt sikre gevinster med trailing stop loss. Du kan også legge inn en automatisk ordre for å selge til en bestemt kryptovaluta kurs for å ta gevinst.

I ordreskjemaet velger du Lukk ved tap for å aktivere stop loss ordre på kryptovaluta coin CFD. Du kan legge inn en vanlig stop loss som aktiveres når enten kryptovaluta kurs faller til et bestemt nivå eller når verdien av posisjonen når et bestemt nivå. Ønsker du å ha en trailing stop loss på din posisjon velger du Avstand. Velger du for eksempel en avstand på 2 % vil din trailing stop loss bli aktivert dersom kursen enten faller 2 % fra der du kjøpte eller fra all time high etter du kjøpte.

Vil du legge inn en take profit ordre velger du Lukk ved gevinst. Her kan du velge å aktivere ordren etter at kryptovaluta kurs når et bestemt nivå, stiger et bestemt antall prosent eller når du har fått en bestemt sum i avkastning på posisjonen din.

6: Gearing

Capital.com tilbyr gearing på kryptovaluta coins. Alternativene er trading med 1:1, altså uten gearing, eller 2:1 gearing på kryptovaluta. Gearing gir deg mulighet til å øke eksponeringen mot aksjen. Det kan gi bedre avkastning dersom kryptovaluta kurs beveger seg i riktig retning i forhold til din posisjon. Samtidig kan det øke tap dersom kryptovaluta kurs beveger seg mot posisjonen din. Den økte risikoen gjør at det er veldig viktig at du har forstått hvordan gearing fungerer før du bruker dette i din trading.

Når du skal velge hvilken gearing du ønsker å bruke må du gjøre det i Settings. Dette kan altså ikke gjøres i ordreskjemaet. Gå til Settings nederst i menyen på venstre side av handelsplattformen. Her velger du My Accounts – Live Accounts. Du velger så Trading Options og Crypto. I rullegardinmenyen kan du velge hvilken gearing du ønsker. Altså 1:1 eller 2:1 på krypto. Når du har valgt gearing vil du automatisk ha gearing på dine posisjoner.

7: Algoritmehandel kryptovaluta CFD på Capital.com

Du kan som nevnt koble sammen TradingView og Capital.com. Dette gir deg muligheten til å gjennomføre handler direkte fra TradingView. Dette krever at du også har en konto på TradingView. Her kan du åpne en gratis konto på TradingView.

Når du har åpnet konto på TradingView og Capital, logger du deg inn på TradingView. Nederst på skjermen vil du finne en fane hvor det står Trading Panel. Her velger du Capital.com ved å trykke på Connect. Trykk på Continue slik at du kan logge inn og koble sammen din Capital.com konto med TradingView.

I TradingView har du et programmeringsverktøy som heter Pine Script. Du åpner dette ved å trykke på Pine Script Editor nederst på skjermen i TradingView analyseprogram. Her kan du skrive inn koder med dine strategier. Du kan programmere TradingView til å gi deg signaler når algoritmen din finner kjøps- eller salgssignaler, eller utføre ordrene automatisk.

8: Kostnader og gebyrer

Kostnadene ved trading med CFD på Capital.com kommer først og fremst fra spread. Men, det er også et gebyr på posisjoner du holder over tid. Dette er en såkalt Overnight Fee

Når du er i ferd med å åpne en posisjon på Capital.com vil du få opplyst i ordreskjemaet hvilken kostnad som gjelder for posisjonen. Dette sikrer full transparens og at det ikke er noen skjulte kostnader.

Capital.com har ingen innskudds- eller uttaksgebyrer.

Besøk Capital.com for mer informasjon.

Kjøp kryptovaluta på Firi

Firi ble opprinnelig startet som MiraiEx i 2019, men i løpet av 2021 ønsker den norske kryptobørsen å satse internasjonalt. De valgte derfor å skifte navn. En stor fordel med å bruke en norsk kryptobørs til å kjøpe NAVN krypto er at du kan registrere deg med BankID. Dette er veldig trygt, i tillegg gjør det at verifiseringsprosessen går langt raskere.

kjøp kryptovaluta på firi norsk kryptomegler kryptobørs
Firi – norsk kryptobørs.

Utvalget av kryptovaluta er langt i fra det største på Firi krypto, men det er godt. Firi er en trygg og brukervennlig løsning som passer veldig godt til nye investorer som vil kjøpe Bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano, LiteCoin, DAI, Polkadot eller Solana. Firi tilbyr også en spareavtale slik at du kan bygge opp en kryptoportefølje over tid.

 • Få 55 kr gratis kryptovaluta
 • Norsk kryptobørs
 • 8 kryptovaluta
 • Realtidskurser og teknisk analyse

MiraiEx ble i 2019 registrert hos Finanstilsynet som tjenestetilbyder for veksling og oppbevaring av virtuell valuta i Norge. Firi er ikke regulert av Finanstilsynet siden kryptovaluta ikke er regulert i Norge. Likevel kan vi si at dette er en løsning som er like trygg som de andre løsningene vi anbefaler på denne siden til å kjøpe NAVN coins.

 • Norsk kryptobørs
 • Få opptil 55 kr gratis krypto
 • 9 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.


Se hvordan du kan kjøpe kryptovaluta på Firi – steg for steg

1: Åpne konto på Firi

Før du kan kjøpe kryptovaluta coins på Firi må du registrere deg, og siden dette er en norsk kryptobørs kan du bruke BankID. Det betyr at selve registreringen går både raskt og enkelt. Aller først må du gå til Firis nettside. Dit kommer du deg ved å trykke på den grønne knappen ovenfor hvor det står Til Firi. Eventuelt kan du trykke på denne linken til firi.

Når du er på Firis nettside trykker du på Kom igang. Du kan nå velge om du vil registrere deg med Vipps eller med email. Fullfør registeringen som forklart med den metoden du valgte til registeringen.

2: Gjør innskudd

Før du kan kjøpe kryptovaluta coin på Firi må du gjøre innskudd. Når du er logget inn trykker du på Sett inn penger. Du kan nå søke frem banken din og velge denne. Du skriver deretter inn ditt personnummer og logger inn på banken din med BankID slik at du kan aktivere overføringen. Normalt vil pengene være tilgjengelig på din Firi-konto samme dag som du gjorde overføringen.

3: Kjøp kryptovaluta

Når du har penger på konto kan du kjøpe kryptovaluta. Trykk på Handel i menyen på venstre side av skjermen. I rullegardinmenyen midt på skjermen blar du deg frem til kryptovaluta. Neste trinn er å skrive inn summen du vil investere i kryptovaluta. Trykk på Fullfør for å aktivere din ordre. Dine kryptovaluta coins blir så automatisk lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

4: Kostnader og gebyrer

Når du kjøper kryptovaluta på Firi betaler du kun spread.

Firi har gebyrer på overføringer.

For mer informasjon, besøk firi.com.

Kjøpe kryptovaluta på Binance

Binance er en kryptobørs som ble etablert i 2017. Børsen er registrert på Cayman Islands. Målt på volum er dette verdens største kryptobørs. Børsen skiller seg godt ut fra tradisjonelle nettmeglere ved å tilby et stort utvalg av kryptovaluta. Du kan også stake krypto på Binance, noe som kan gi deg ekstra avkastning fra dine investeringer.

binance kryptobørs kjøpe kryptovaluta
Binance kryptoplattform.
 • Over 2000 kryptovaluta
 • En av verdens største børser
 • Lave kostnader og gebyrer
 • Realtidskurser og teknisk analyse

Binance er en avansert kryptobørs som passer best for mer erfarne brukere som har erfaring med å investere i kryptovaluta.

 • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Se hvordan du kan kjøpe kryptovaluta på Binance – steg for steg

1: Åpne konto på Binance

Før du kan kjøpe kryptovaluta coins på Binance må du registrere deg, og du kommer deg til nettsiden deres ved å trykke på den grønne knappen ovenfor hvor det står Til Binance. Når du er på nettsiden kan du trykke på Register for å starte registeringen.

Du kan velge å registrere deg med mail eller telefonnummer, eller bruke din Apple- eller Google-konto til innlogging.

Når du har valgt metode fullfører du stegene du får forklart.

2: Verifiser konto

Når du er logget inn bør du verifisere din konto. Ved å gjøre dette kan du gjøre større innskudd, og uttak fra Binance vil også bli behandlet raskere.

Du verifiserer din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd og kjøpe kryptovaluta

For å gjøre innskudd på Binance slik at du kan kjøpe krypto velger du Buy Crypto i menyen øverst på skjermen. Her velger du Bank Deposit. Du kan nå skrive inn summen du vil sette inn på din konto. Deretter velger du om du vil gjøre en bankoverføring eller gjøre innskudd med VISA eller MasterCard.

Når innskuddet er inne på din konto kan du kjøpe krypto coins. Velg Buy Crypto og deretter Cash Balance. Skriv inn summen du vil investere i kryptovaluta. Deretter velger du kryptovaluta i rullegardinmenyen nedenfor. Trykk på Continue for å aktivere din ordre. Dine kryptovaluta blir så automatisk lagt til din tradingkonto for krypto.

4: Kostnader og gebyrer

På Binance betaler du kun spread for kjøpe og salg av kryptovaluta.

Ved bruk av andre tjenester kan andre gebyrer komme i tillegg.

For mer informasjon, besøke binance.com.

Kryptovaluta FAQ

Hvor kan man kjøpe kryptovaluta?

Det finnes utrolig mange handelsplattformer for krypto, men som vi har sett så er det mange useriøse aktører på markedet. Når du skal bestemme deg for hvor du skal kjøpe krypto er det viktig å gjøre en grundig vurdering av alternativene.

Hvordan kjøpe kryptovaluta?

Når du har funnet en handelsplattform i vår liste viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe kryptovaluta. I de fleste tilfeller trenger du bare noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan investere i kryptovaluta.

Hvordan kan jeg shorte kryptovaluta?

Det kan være vanskelig å shorte crypto coins. Mange velger derfor å bruke Contracts For Difference til å shorte kryptovaluta. Vi viser deg hvordan du kan gå short i krypto med CFD gjennom anerkjente nettmeglere med lave kostnader.

Hvor kan jeg se kryptovaluta analyse?

På vår side har vi listet opp de mest populære kryptovalutaene. Inne på hver enkelt side for disse kan du se teknisk analyse av kryptovaluta som Bitcoin, XRP, EOS og NEO. Vi gir deg også forklaring på hvordan du skal bruke de ulike tekniske indikatorene.

Hvor kan jeg se kryptovaluta kursutvikling?

På vår side kan du følge med på kursutvikling i realtid for det mange mener er beste kryptovaluta. Ved å følge med på kryptovaluta kursutvikling kan du holde deg oppdatert på bevegelsene i markedet.

Hva er kryptovaluta?

Det er vanskelig å gi et kort svar på hva er kryptovaluta. Kryptovaluta er en digital valuta hvor man bruker en blokkjede for å gjennomføre og verifisere transaksjoner. Men, det er store forskjeller på de ulike typene av kryptovaluta.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + 12 =