kryptobørs norge Norske kryptobørser anbefalinger firi nbx nbx com erfaringer vurderinger finanstilsynet lisens tillatelse
Kryptovaluta

Norske kryptobørser

Det har dukket opp flere norske kryptobørser i løpet av de siste årene. Her skal vi gå gjennom noen av de mest populære og gjøre en vurdering slik at du kan finne den som passer best for deg. Les være vurderinger, se sammenligninger og kjøp krypto på kryptobørser i Norge.

Anbefalte kryptobørser i Norge

nbx logo
 • Norsk kryptobørs
 • 25 valutakryss med krypto
 • 8 typer kryptovaluta
 • e-pengelisens fra Finanstilsynet


 • Norsk kryptobørs
 • Få opptil 55 kr gratis krypto
 • 9 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Fordeler med å bruke en norsk kryptobørs

For mange ferske investorer kan det være vanskelig og uforståelig å kjøpe kryptovaluta. Da kan en hjelpsom kundeservice være til hjelp. Kundeservice får du tilgang til på alle seriøse kryptobørser, men en fordel med de norske kryptobørsene er at du får norsk kundeservice. Det kan gjøre handel med kryptovaluta litt mer forståelig.

Dersom du allerede har investert i kryptovaluta gjennom en utenlandsk kryptobørs kjenner du nok til KYC eller kontoverifisering. Dette er en prosedyre som gjennomføres for å øke sikkerheten på kontoen og for å forhindre hvitvasking av penger. Normalt løses dette ved å sende inn bilder av ID, etc. På norske kryptobørser kan du bruke BankID, noe som gir deg muligheten til å komme raskere igang med kryptohandel.

Når du investerer i kryptovaluta må du rapportere innehav, gevinster og tap. Bruker du en utenlandsk kryptobørs vil du få en løsning som er lite tilpasset det norske skattesystemet. De norske kryptobørsene kjenner derimot godt til skattesystemet, og har derfor ofte tilpassede løsninger som gjør at skatterapporteringen fra kryptoinvesteringene går langt enklere.

 • Norsk kundeservice
 • Verifisering med BankID
 • Enkel skatterapportering

Ulemper med å bruke en norsk kryptobørs

En ulempe med norske kryptobørser er at utvalget av investeringsmuligheter ofte er lite. Det er også store forskjeller på hvilke typer kryptovaluta du får tilgang til på de enkelte børsene. Dette betyr at dersom du vil kjøpe Solana må du ofte lete litt. Dette er en ulempe, men samtidig ser vi at norske kryptobørser gjør grundige vurderinger av kryptovaluta før de gjøres tilgjengelige.

Transaksjonskostnadene, altså prisen du betaler for å gjennomføre kjøp eller salg av kryptovaluta er ofte høyere på norske kryptobørser. Men, en fordel ved å gjøre investeringene gjennom en kryptobørs i Norge er at du ofte slipper gebyrer fra kortbetalinger og veksling. De fleste norske løsninger gir deg muligheten til å bruke BankID direkte i handelsplattformen for å verifisere overføringer fra bank når du skal kjøpe krypto. Siden dette er en innenlands overføring vil du i de fleste tilfeller ikke betale noe.

Vårt inntrykk er at mange tradere og mer erfarne kryptoinvestorer lenge har synes at norske kryptobørser er for enkle. Det har vært, og er ofte dårlige løsninger for å lage tekniske analyser. Heldigvis ser vi utvikling her. For eksempel har den norske kryptobørsen Firi charts og analyseprogram fra TradingView integrert i handelsplattformen.

 • Lite utvalg av krypto
 • Høye transaksjonskostnader
 • Ofte enkle løsninger

Sammenligning av norske kryptobørser

KryptobørsBankID/VippsKrypto appSpareavtaleAntall coinsTyper coinsÅpne konto
NBXJaJaNei8ADA, BTC, CGT, ETH, LINK, MATIC, UNI, USDCnbx.com
FiriJaJaJa9ADA, BTC, DAI, DOT, ETH, LTC, SOL, USDC, XRPfiri.com

Alternativer til norske kryptobørser


 • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.


Kjøp kryptovaluta på NBX kryptobørs

Norwegian Block Exchange eller NBX er en norsk kryptobørs som ble grunnlagt av Bjørn Kjos og familie i 2018. Den norske kryptobørsen er registrert hos det norske Finanstilsynet, og fikk i 2022 en e-pengelisens.

På NBX kryptobørs får du tilgang til 8 forskjellige kryptovaluta. De fleste kan trades mot NOK, EUR og SEK. I alt har du 25 krypto/fiat-kryss som kan trades på Norwegian Block Exchange.

nbx.com handelsplattform for kryptovaluta.

1: Åpne konto på NBX kryptobørs

Før du kan begynne å kjøpe kryptovaluta på NBX må du registrere deg som bruker. På NBX børs kan du bruke Vipps og BankID, noe som gjør at både registrering og verifisering gjøres unna på noen få minutter. Aller først besøker du NBX kryptobørs ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til NBX.

nbx logo
 • Norsk kryptobørs
 • 25 valutakryss med krypto
 • 8 typer kryptovaluta
 • e-pengelisens fra Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Når du er på nettsiden trykker du på knappen Registrer deg. Du får nå frem et registreringsskjema. Første del går ut på å velge hvilken registrerings/innloggingsmetode du ønsker å bruke. Alternativene er Vipps, Google-konto, Apple-ID eller å oppgi mailadresse og lage et passord. Når du har valgt metode er du registrert og logget inn på din konto.

2: Verifiser din konto med BankID på kryptobørsen NBX

Før du kan gjøre innskudd må du fullføre kontoen din og verifisere din identitet. Dette gjør du ved å oppgi navn, adresse, telefonnummer og svare på noen spørsmål om hvor pengene du skal investere i krypto kommer fra. Selve verifiseringen gjør du ved bruk av BankID.

3: Gjør innskudd på NBX

Når du skal gjøre innskudd på NBX trykker du først på Innskudd. Deretter velger du valutaen du vil gjøre innskudd med. Du kan sette inn både fiat og kryptovaluta. Av fiat kan du velge mellom NOK, DKK, EUR og SEK. Du kan gjøre innskudd med de 8 ulike typene krypto som er tilgjengelig på NBX kryptobørs. Velg valutaen du skal sette inn og om innskuddet er fra deg privat eller fra et selskap. Du kan nå kopiere kontonummer og referansenummer og oppgi dette når du gjør en betaling i nettbanken din.

4: Kjøpe krypto på NBX

Så snart du har penger på konto kan du kjøpe kryptovaluta på NBX. Først velger du Markeder, deretter trykker du på kryptovaluten du vil kjøpe. Deretter oppgir du enten summen du vil investere eller antallet krypto coins du vil kjøpe. Til slutt trykker du på Kjøp for å gjennomføre ordren din.

Krypto coins som er tilgjengelig på NBX kryptobørs

 • ADA
 • BTC
 • CGT
 • ETH
 • LINK
 • MATIC
 • UNI
 • USDC

Kjøp kryptovaluta på Firi kryptobørs

Firi er en norsk kryptobørs som ble startet i 2019. Opprinnelig het børsen MiraiEx, men børsen har nå som mål å bli internasjonal og skiftet derfor navn. Firi er registrert hos det norske Finanstilsynet.

Som registrert kunde på Firi får du tilgang til 9 kryptovaluta coins. Disse kan trades i kryss mot norske kroner. En stor fordel med Firi er at du får tilgang til charts og analyseprogram fra TradingView. Dermed kan du lage dine egne analyser.

kjøp kryptovaluta på firi norsk kryptomegler kryptobørs
Firi handelsplattform for kryptovaluta.

1: Åpne konto på Firi kryptobørs

For å komme i gang med investering og trading med krypto på den norske kryptobørsen Firi må du være registert. Også her kan du bruke Vipps og BankID, noe som er svært brukervennlig. Du kan besøke Firi kryptobørs ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Firi.

 • Norsk kryptobørs
 • Få opptil 55 kr gratis krypto
 • 9 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.


Når du er på Firi trykker du på knappen Kom i gang. Dette gjør at du får åpnet opp registreringsskjemaet hvor du kan velge hvilken registrerings- og innloggingsmetode du vil ha på din konto. Alternativet er å bruke Vipps eller oppgi mailadresse og lage et passord. Av disse metodene er det Vipps som er mest brukervennlig.

2: Bruk BankID til verifisering på Firi kryptobørs

Kontoen din må fullføres og verifiseres før du kan kjøpe kryptovaluta på Firi. Dersom du har brukt Vipps vil mesteparten av informasjonen som trengs være ferdig utfylt. Har du brukt mailadresse må du oppgi informasjon som navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer, mm, og svare på spørsmål om hvor pengene du skal investere kommer fra. Selve kontoverifiseringen gjør du ved å bruke BankID.

3: Gjør innskudd på Firi

Når du skal gjøre innskudd på Firi kryptobørs velger du Overføringer og Sett inn penger. Først skriver du inn summen du vil overføre for å kjøpe kryptovaluta. Deretter søker du frem din bank i søkefeltet og velger denne, og aksepterer vilkår. Oppgi personnummeret ditt slik at banken kan identifisere deg og bekreft overføringen med BankID. Neonomics er betalingsformidler for Firi, og du må akseptere at disse får tilgang slik at overføringen kan bli utført.

4: Kjøp krypto på Firi kryptobørs

Med penger på konto er du klar til å kjøpe krypto på Firi. Trykk på Kjøp og selg, slik at du kommer til handelssiden. Du kan nå oppgi summen du ønsker å investere. Deretter velger du kryptovalutaen du vil kjøpe. Nå trykker du på Forhåndsvis kjøp, ser alt riktig ut kan du gå videre for å gjennomføre din ordre.

Krypto coins som er tilgjengelig på Firi kryptobørs

 • ADA
 • BTC
 • DAI
 • DOT
 • ETH
 • LTC
 • SOL
 • USDC
 • XRP

Norske kryptobørser FAQ

Hvilke kryptobørser finnes i Norge?

Det finnes mange norske kryptobørser å velge mellom. Vi har gjort en vurdering og sammenligning av de mest populære. Denne oversikten vil også bli oppdatert med jevne mellomrom slik at du kan se flere kryptobørser i Norge.

Er kryptobørser i Norge trygge?

Jevnt over er norske handelsplattformer for kryptovaluta seriøse og trygge. Men, du bør oppbevare din kryptovaluta på en trygg måte når du investerer. Det kan du gjøre ved å bruke en wallet som kan gi deg større sikkerhet.

Kan jeg kjøpe kryptovaluta med BankID?

En viktig fordel med norske handelsplattformer for kryptovaluta er at du kan verifisere deg med BankID. Dette går langt raskere enn å sende inn bilder av ID, adressebevis, osv. På vår side viser vi deg flere alternativer med BankID.

Er norske kryptobørser regulert av Finanstilsynet?

Nei, kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Dermed er det heller ingen kryptobørser som er regulert av Finanstilsynet. Men, de seriøse kryptobørsene er registrert i virksomhetsregisteret hos Finanstilsynet i Norge.

Hva er e-pengelisens fra Finanstilsynet?

En e-pengelisens er en konsesjon fra Finanstilsynet som gir godkjente foretak muligheten til å utstede elektroniske penger. Elektroniske penger er definert som “en elektronisk lagret pengeverdi representert ved en fordring på utstederen, som er utstedt etter mottak av midler for å utføre betalingstransaksjoner, og som er anerkjent som betalingsmiddel av andre foretak enn utstederen”.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *