hvordan finne utbytteaksjer aksjer som trender tradingview stock screener
Nyttige tips

Finn utbytteaksjer med TradingView Stock Screener

TradingView er et av de mest populære verktøyene for teknisk analyse av aksjer. Med TradingView Stock Screener kan du også enkelt finne frem til utbytteaksjer eller aksjer som er inne i stigende trender. Her viser vi deg hvordan du bruker aksje screener fra TradingView til å finne utbytteaksjer.

TradingView Stock Screener

Vi skal ikke bruke noe tid på TradingView teknisk analyse verktøy siden vi har gjort det tidligere. Her skal vi heller fokusere på hvordan du kan bruke TradingView til å finne frem aksjer med aksje screener. Dette kan være svært nyttig. For eksempel kan du raskt finne frem til aksjer med store utbytter, aksjer som er i trender eller aksjer som er oversolgt.

TradingView analyseprogram

Dersom du ikke har TradingView allerede er dette et analyseprogram vi virkelig kan anbefale. Du får tilgang til aksjekurser og indekser fra de fleste børser i hele verden. I tillegg har du tilgang til valutakurser, makrotall og indekser for shipping og råvarerpriser. For de fleste aksjeselskap og makrobegivenheter får du også tilgang til markedets forventninger. Dermed kan du forberede deg godt til neste rentemøte i USA eller når Google legger frem tall.

Som ny bruker kan du prøve Pro versjonen av TradingView gratis i 30 dager. Etter prøveperioden kan du selv bestemme om du vil abonnere på tjenesten, noe som gir deg flere verktøy, eller om du vil bruke gratisversjonen av TradingView. Stock Screener er tilgjengelig i alle versjonene, også i gratisversjonen. For å prøve programmet kan du trykke på knappen nedenfor.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Grunnleggende bruk av TradingView Stock Screener

Når du er logget inn på TradingView teknisk analyse verktøy kan du se en meny nederst til venstre. Her trykker du på Stock Screener. Du får nå frem aksje screener, og øverst på denne har du en meny som ser ut slik:

tradingview aksje screener

Aksje screeneren er nå fylt inn med en del forhåndsvalg, og disse står du selvsagt fritt til å endre på. Vi begynner med det amerikanske flagget som du finner på høyre side av menyen. Trykker du på dette kan du velge hvilket geografiske område du vil søke gjennom. Her kan du for eksempel velge bort USA, legge til Norge, Sverige, Tyskland og et utall andre land. Det er også en snarvei for å søke gjennom samtlige aksjer som er tilgjengelig i TradingView.

Lengst mot høyre på Filters kan du legge til filtre for å utelukke aksjer som ikke er interessante. For eksempel kan du utelukke aksjer som er på 52 uker høy, har en market cap over eller under en bestemt verdi, eller fokusere på aksjer som driver innenfor en bestemt sektor eller industri.

Til venstre for Filters, hvor det står High-Dividend kan du velge Screens. Dette er en nyttig snarvei for å raskt finne frem til aksjer som er i all time high, all time low, outperformer eller underperformer 50SMA.

Kurtasjefri aksjehandel med norske, danske, finske og amerikanske aksjer
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Finn utbytteaksjer med aksje screener

finne utbytteaksjer med stock screener

Fremgangsmåten for å finne utbytteaksjer med aksjescreener er enkel, og dette kan gjøres på 2 måter. Du kan enten velge Dividends fra rullegardinmenyen øverst til venstre som vist ovenfor, eller du kan manuelt sette ulike parametre for hvilken type utbytteaksjer du vil finne med TradingView Stock Screener.

aksje screener utbytteaksjer

Først går du til Filters og søker på dividend. Nå kan du velge å søke etter selskap som har utbetalt utbytte med en samlet verdi mellom to summer (Dividends Paid FY), Dividend Yield Forward som enten har en forward yield over eller under en bestemt verdi du setter inn, Dividend per Share MRQ over eller under en bestemt verdi, eller Dividend per Share FY over eller under en bestemt verdi.

Screens kan du legge til andre verdier som skal innfris. For eksempel, dersom du vil finne utbytteaksjer som trender velger du Outperforming SMA50. Dette gjør at du kun får frem utbytteaksjer som ligger over 50 dagers jevnet, glidende gjennomsnitt. Altså utbytteaksjer som er inne i stigende trender.

Under Filters kan du åpne en meny ved å trykke på de 3 vertikale prikkene. Her kan du velge hvordan aksjene skal rangeres i TradingView Stock Screener. I vårt eksempel er vi interessert i aksjer som har en forward utbytteyield over 5 %, og som er inne i stigende trend. Vi velger derfor Dividend Yield Forward og Simple Moving Average 50. Disse får du frem ved å søke etter dem i søkefeltet. TradingView Stock Screener legger nå til Dividend Yield Forward og Simple Moving Average 50 i kolonnene slik at du kan sortere aksjene etter best utbytteyield eller hvilke som trender sterkest som i bildet nedenfor.

stock screener utbytteyield stigende trend

Nå kan du enkelt trykke på enten DIV YIELD FWD for å liste aksjene etter hvilke som har høyest utbytteyield eller SMA50 for å rangere aksjene etter hvilke som har sterkest trend.

Svært høye utbytter

I bildet kan du se aksjer med svært høy utbytteyield. Her er det viktig å huske på at Dividend Yield Forward er beregnet ut fra dagens aksjekurs og ut fra historiske utbytter fra det siste året. Altså er det ikke gitt at aksjen kommer til å ha samme utbytteyield fremover. Du bør derfor undersøke chartet til aksjene du synes virker interessante. Her kan du legge til utbytteyield for siste 10 år slik at du får undersøkt utbyttehistorikken til selskapene. Da kan du enkelt se om selskapet har en sunn utbyttehistorikk som det kan holde over lengre perioder.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *