hvordan kjøpe unoterte aksjer notc folkeinvest dealflow erfaringer
Nyttige tips

Slik kjøper du unoterte aksjer

Aksjer som ikke er notert kan gi gode investeringsmuligheter for de investorene som har tilgang og mulighet til å kjøpe unoterte aksjer. De siste årene har dette markedet blitt åpnet opp for flere. Her skal vi vise deg hvordan du kan kjøpe unoterte aksjer.

Unoterte aksjer

At en aksje er unotert betyr at den ikke er listet på en regulert markedsplass som for eksempel en børs. At aksjene ikke er notert på en markedsplass fører til at det er vanskelig å både kjøpe og selge disse aksjene. Du vil i stor grad være avhengig av å finne en selger som lar deg kjøpe aksjene eller en kjøper som er villig til å kjøpe dine aksjer.

Denne lave likviditeten er en risiko for investorer. Du kan ende opp med å eie aksjer som ingen ønsker å kjøpe. Unoterte aksjer er priset for denne risikoen. Prisen på unoterte aksjer vil ofte være langt lavere enn for aksjer som omsettes på børs. For investorer kan dette skape spennende muligheter. Dersom selskapet ender opp med en børsnotering kan kursen stige kraftig.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

NOTC listen

NOTC listen er en liste med aksjer som kan omsettes gjennom ulike meglerforetak i Norge. For å legge inn ordre for å enten kjøpe eller selge aksjer på NOTC listen må du i de fleste tilfeller ringe inn til megler. Det er også et ekstra kunnskapskrav for å kunne handle med aksjer på NOTC listen. Det betyr at du må ta en ekstra kunnskapstest før du kan investere i en unotert aksje på NOTC listen.

 • DNB Markets
 • Pareto Securities
 • Norne Securities

Invester i unoterte selskap gjennom folkefinansiering

De siste årene har folkefinansiering hatt en kraftig vekst. Folkefinansiering har åpnet opp og gitt ikke-profesjonelle investorer tilgang til et marked som normalt har vært forbeholdt store og profesjonelle aktører som investeringsfond, family offices og andre større investorer. Foretakene som driver med folkefinansiering har en plattform hvor investorer får muligheten til å delta i emisjoner i selskap som ikke er notert på børs. I Norge er det først og fremst Folkefinans og Dealflow som står for dette markedet.

Folkefinans

Folkefinans er et digitalt verdiforetak som har tillatelse fra Finanstilsynet til å være tilrettelegger for selskap som ønsker å hente penger gjennom en emisjon. Ved å registrere deg på Folkeinvest kan du delta i emisjoner og bli investor i unoterte startups og vekstselskaper.

Dealflow

Dealflow er også et digitalt verdiforetak med tillatelse fra Finanstilsynet. Selskapet er tilrettelegger for emisjoner, og gir deg dermed muligheten til å bli investor i unoterte selskap. Dealflow har også en egen markedsplass for kjøp og salg av unoterte aksjer som har hatt emisjoner gjennom Dealflow.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *