ai ki algoritmer aksjeanalyse chatgpt aksjetips kunstig intelligens artificial intelligence trading
Nyttige tips

Slik kan ChatGPT hjelpe deg med aksjeanalyse

Vi har testet om ChatGPT kan være nyttig i forbindelse med aksjeanalyse. Resultatet kan du lese mer om her.

TradingView

Det er nok mange som kjenner til TradingView. Dette er et veldig godt verktøy for teknisk analyse, og det er tilgjengelig for en veldig overkommelig pris. Analyseprogrammet inneholder alle tenkelige indikatorer for teknisk analyse, og det inneholder også mye finansiell data som er nyttig når en skal drive med teknisk analyse.

For mer viderekommende har TradingView også Pine Editor. Dette gjør det mulig for tradere og investorer å lage egne scripts for trading algoritmer. Å lage algoritmer krever at man kan litt grunnleggende programmering, noe de færreste gjør. Vi er derfor interessert i å se om ChatGPT kan være til hjelp.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Pine Editor

Pine Editor er et kraftig verktøy på TradingView for teknisk analyse av aksjer og kryptovalutaer. Med brukervennlig kode gir det mulighet for tilpassede tekniske indikatorer og automatiserte handelsstrategier. Tradere kan skape, tilpasse og dele sine egne indikatorer og strategier. Tidsbaserte betingelser og signaler hjelper til med å identifisere potensielle kjøps- og salgsnivåer.

Pine Editor støtter også varsler og varslingsfunksjoner som holder brukerne oppdatert om markedsbevegelser. Den innebygde syntax-highlighteren gjør kodetilpasning enklere og mer nøyaktig. Videre muliggjør backtesting-funksjonen analyse av strategier basert på historiske data for å evaluere deres suksessrate før faktisk bruk i markedet.

Med Pine Editor blir strategiimplementering en lek, da det eliminerer behovet for eksterne plattformer eller programmerere. Enten du er en nybegynner med aksjehandel eller en erfaren trader, tilbyr Pine Editor den nødvendige fleksibiliteten og effektiviteten for å ta din handel til nye høyder. Det er et uunnværlig verktøy for alle som ønsker å ta kontroll over sin egen handelsstrategi og lykkes i den dynamiske verdenen av finansmarkedene.

ChatGPT

ChatGPT er en avansert AI-språkmodell utviklet av OpenAI. Den bygger på GPT-3.5-arkitekturen og kan forstå og generere menneskelignende tekstbaserte samtaler. ChatGPT brukes til å svare på spørsmål, gi informasjon, diskutere emner, og til og med hjelpe med problemløsning. Den har et bredt kunnskapsgrunnlag og kan tilpasse seg ulike kontekster.

ChatGPT kan være nyttig i en rekke applikasjoner, for eksempel kundeservice, utdanning, programvareassistenter og chatbots. Selv om ChatGPT er imponerende, har den begrensninger, som muligheten til å generere feilaktig eller upassende svar. Derfor er det viktig å bruke den med forsiktighet og ikke stole blindt på informasjonen den gir.

OpenAI arbeider kontinuerlig med å forbedre ChatGPT og redusere dens svakheter. Med den økende bruken av AI i dagens verden, representerer ChatGPT et spennende fremskritt i kunstig intelligens og hvordan vi samhandler med maskiner.

ChatGPT kan skrive scripts til TradingView Pine Editor

ChatGPT kan lage Pine Editor scripts for TradingView, som gir automatiske kjøps- eller salgssignaler basert på tekniske indikatorer som Donchian Channels, Moving Average eller MACD. Ved å programmere disse indikatorene i Pine Editor, kan tradere automatisere handelsstrategiene sine og reagere raskt på markedsbevegelser.

For eksempel kan ChatGPT generere koden som aktiverer kjøpssignaler når prisen bryter over Moving Average, og salgssignaler når den krysser under. Det kan også sette opp Donchian Channels for å identifisere støtte- og motstandsnivåer, og dermed gi signaler for å kjøpe når prisen bryter over motstand eller selge når den faller under støtte.

Med MACD kan ChatGPT skrive koden for å automatisk identifisere krysninger mellom MACD-linjen og signallinjen, og dermed generere kjøpssignaler når MACD krysser over signallinjen, og salgssignaler når den krysser under.

Denne automatiseringen gir tradere muligheten til å handle mer effektivt og ta bedre beslutninger basert på tekniske indikatorer uten manuell inngripen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Få kjøps- og salgssignaler fra TradingView med ChatGPT

Vi ønsker en trading strategi hvor vi skal kjøpe aksjer når vi får et golden cross, og selger når vi får et death cross. For enkelthets skyld bruker vi et kort gjennomsnitt på 10 dager og et langt gjennomsnitt på 50 dager. Vi stiller følgende spørsmål til ChatGPT:

“Kan du skrive et Pine Editor script for en trading strategi hvor vi kjøper når det korte glidende gjennomsnittet på 10 dager bryter opp over det lange glidende gjennomsnittet på 50 dager, og selger når det korte glidende gjennomsnittet bryter ned gjennom det lange glidende gjennomsnittet?”

Svaret vi får er som følger:

“Absolutt! Her er en Pine Script for TradingView som implementerer en strategi der vi kjøper når det korte glidende gjennomsnittet (short MA) bryter opp over det lange glidende gjennomsnittet (long MA), og selger når det korte glidende gjennomsnittet bryter ned gjennom det lange glidende gjennomsnittet:”

//@version=4
strategy("MA Crossover Strategy", overlay=true)
// Angi lengden på de to glidende gjennomsnittene
short_length = input(10, title="Kort glidende gjennomsnitt")
long_length = input(50, title="Langt glidende gjennomsnitt")
// Beregn glidende gjennomsnitt
short_ma = sma(close, short_length)
long_ma = sma(close, long_length)
// Generer kjøpssignal når kort glidende gjennomsnitt krysser over langt glidende gjennomsnitt
buy_signal = crossover(short_ma, long_ma)
// Generer salgssignal når kort glidende gjennomsnitt krysser under langt glidende gjennomsnitt
sell_signal = crossunder(short_ma, long_ma)
// Marker kjøpssignalene med grønne piler og salgssignalene med røde piler på grafen
plotshape(buy_signal, style=shape.arrowup, color=color.green, title="Kjøpssignal")
plotshape(sell_signal, style=shape.arrowdown, color=color.red, title="Salgssignal")
// Legg inn handelslogikk
if (buy_signal)
  strategy.entry("Buy", strategy.long)
if (sell_signal)
  strategy.close("Buy")

Kopier scriptet fra ChatGPT og lim inn i Pine Editor

Neste steg er å kopiere koden til scriptet fra ChatGPT og inn i Pine Editor. Du åpner Pine Editor ved å trykke på fanen nederst til venstre på skjermen. Her limer du inn koden, lagrer scriptet, og velger Add to chart.

chatgpt investering trading script tradingview

Resultatet

I denne omgang ønsket vi først og fremst å undersøke om ChatGPT er i stand til å skrive scipts for TradingView Pine Editor. Vi må i stor grad gi godkjent på det. I chartet over kan du se hvilke kjøps- og salgssignaler vi fikk fra scriptet. Det eneste vi savner er å kunne se de glidende gjennomsnittene på 10 og 50 dager.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *