Kurtasjefri aksjehandel på Australian Stock Exchange australske aksjer hvordan investere australia tekniske analyser indeks

Aksjehandel på Australian Stock Exchange

Australian Stock Exchange ble grunnlagt i 1987, men har historiske røtter som strekker seg tilbake til midten av 1800-tallet. Fra 1861 ble det etablert 6 forskjellige australske børser i noen av de største byene. I dag er den australske børsen en av verdens 15 største børser. Hovedindeksen på Australia Stock Exchange er S&P/ASX200.

Aksjer notert på Australian Stock Exchange

Kjøpe Webjet aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Cromwell Property Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe National Storage aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Lendlease Group aksjer investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Tassal Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling tips
Kjøpe Computershare aksjer investere overføre nordnet gamestop gme amc kursmål tekniske analyser hvordan
Kjøpe Goodman Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Aristocrat Leisure aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Woolworths Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Fortescue Metals Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe AGL Energy aksjer investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe BHP Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Afterpay aksjer investere kursmål tekniske analyser anbefaling kursutvikling
Kjøpe Syrah Resources aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Newcrest Mining aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling

Aksjehandel på Australian Stock Exchange

Det er ikke vanlig at du får tilgang til australske aksjer gjennom norske meglere og banker som tilbyr aksjehandel. De få som tilbyr aksjehandel på Australian Stock Exchange tar ofte en høy kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Det kan bli dyrt, og dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene. Markets.com er et godt alternativ som tilbyr aksjehandel på den australske børsen med en kurtasje på 0,1 %. Markets.com har ingen minstekurtasje.

Markets er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er Markets et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på €100, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer Markets også for mer erfarne investorer og tradere.

[table “52” not found /]

Slik kjøper du australske aksjer – steg for steg

Når du skal begynne med aksjer er det viktig å spre risiko ved å investere i flere forskjellige selskap som driver i ulike bransjer og geografiske områder. På Markets får du tilgang til aksjehandel på 17 børser, noe som gir deg gode muligheter til å bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her skal vi vise deg hvordan du kan investere i australske aksjer. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe andre aksjer.

1: Besøk Markets

Før du kan kjøpe australske aksjer notert på Australian Stock Exchange må du registrere deg slik at du får en handelskonto på Markets. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Markets. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

[table “52” not found /]

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til Markets kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe australske aksjer. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på €100 eller rundt 1000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. Maks innskudd uavhengig av betalingsmetode er €999999. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer på Australian Stock Exchange kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller eller Skrill som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din Markets-konto.

4: Kjøp aksjer på Australian Stock Exchange

For å kjøpe aksjer på den australske børsen gjennom Markets må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst til venstre på skjermen til å søke etter selskapsnavnet eller tickeren, og så trykke på søkeresultatet. I ordreskjemaet kan du lese mer om selskapet, se på anbefalinger og kursmål fra analytikere, og annen nyttig informasjon.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere eller antallet aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer notert på Australian Stock Exchange vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i australske aksjer.

Tekniske analyser av Australian Stock Exchange

No shortCode found

Lag dine egne tekniske analyser av S&P/ASX200

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

S&P/ASX200 Index

Australian Stock Exchange FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe australske aksjer?

Det er ikke mange meglere og banker i Norge som gir deg tilgang til Australian Stock Exchange. De få som gjør det tar ofte en høy kurtasje. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan handle aksjer på 17 børser med kurtasje fra 0,1 %, inkludert den australske børsen.

Hvilke selskaper er notert på Australian Stock Exchange?

På den australske børsen finner du mange gruveselskap, noe som kan være interessante investeringer når inflasjonen øker. På vår side kan du se en stor liste med eksempler på australske aksjer som du kan investere i.

Hva er hovedindeksen på Australian Stock Exchange?

Hovedindeksen på Australian Stock Exchange er S&P/ASX200. Denne indeksen inneholder de 200 største og mest likvide aksjene som er notert på den australske børsen.

Hvor kan jeg se tekniske analyser av S&P/ASX200?

På vår side legger vi jevnlig ut tekniske analyser av hovedindeksen på den australske børsen. Du kan også følge våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser av aksjer og indekser.

Hva er åpningstidene til den australske børsen?

Aksjehandelen på den australske børsen åpner ved midnatt kl 24:00 norsk tid og avsluttes kl 06:00. Merk at det ved overgang til og fra sommertid kan være andre tider som gjelder.