Kurtasjefri aksjehandel på Euronext Lisbon portigisiske aksjer investere kjøpe lisboa børs

Aksjehandel på Euronext Lisbon

Bolsa de Valores de Lisboa ble grunnlagt i 1769. Etter militærkuppet i 1974 ble børsen stengt, og den åpnet ikke opp igjen før etter et par år. Euronext Lisbon ble etablert i 2002 etter at Euronext NV kjøpte opp alle aksjene i Bolsa de Valores de Lisboa e Porto. Hovedindeksen på børsen i Lisboa er PSI20.

Aksjer notert på Euronext Lisbon

Kjøpe EDP Renovaveis aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Energias de Portugal aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling

Kurtasjefri aksjehandel på Euronext Lisbon

Euronext Lisbon er en av de mindre børsene i Europa. Det er derfor ikke vanlig at norske meglere og banker gir deg tilgang til denne. Vi synes det er negativt da det er mange gode investeringsmuligheter på børsen i Portugal, og i tillegg gir det deg en god mulighet for risikodiversifisering over ulike geografiske områder. De meglerne i Norge som gir deg tilgang tar ofte en høy kurtasje. Dermed kan det bli dyrt, og dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse. eToro er et godt alternativ som gir deg tilgang til kurtasjefri handel på Euronext Lisbon og 15 andre børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere. Du har også tilgang til over 2000 aksjer på 16 børser.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du Euronext Lisbon aksjer – steg for steg

Når du skal begynne med aksjer er det viktig å tenke på å spre risiko ved å investere i forskjellige selskap som driver i ulike bransjer og geografiske områder. På eToro har du tilgang til kurtasjefri handel med over 2000 aksjer notert på 16 børser. Det betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her viser vi den hvordan du kan kjøpe portugisiske aksjer notert på Euronext Lisbon uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å investere i aksjer notert på andre børser.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe Euronext Lisbon aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe aksjer uten kurtasje på Euronext Lisbon. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer på Euronext Lisbon kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp aksjer på Euronext Lisbon

For å kjøpe aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren på selskapet, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer notert på Euronext Lisbon vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Tekniske analyser av PSI20

No shortCode found

Lag dine egne tekniske analyser av PSI20

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

PSI20 indeks

Euronext Lisbon FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer på Euronext Lisbon?

Det er ikke mange norske meglere som gir deg tilgang til portugisiske aksjer notert på børsen i Lisboa. De få som tilbyr det tar ofte høy kurtasje. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan spare penger ved å kjøpe portugisiske aksjer uten kurtasje.

Hvilke selskaper er notert på Euronext Lisbon?

Det er et bredt utvalg av aksjer til selskap som driver i ulike bransjer på den portugisiske børsen. Blant annet finner du telecom, fornybar energi, industri og finans. På vår side kan du se eksempler på portugisiske aksjer som du kan kjøpe på Euronext Lisbon.

Hva er hovedindeksen på Euronext Lisbon?

Det er PSI20 som er hovedindeksen på børsen i Lisboa. Dette er en indeks som inneholder de mest omsatte aksjene til de 20 største selskapene som er notert på Euronext Lisbon.

Hvor kan jeg se tekniske analyser av PSI20?

PSI20 inneholder bluechips aksjer i portugisiske selskap, og vi følger tett med på utviklingen. Vi legger også ut tekniske analyser av hovedindeksen på børsen i Portugal på vår side. I tillegg kan du følge våre kurs i teknisk analyse dersom du vil lære å lage dine egne analyser.