Aksjehandel på Johannesburg Stock Exchange investere sørafrikanske aksjer hvordan cfd trading selskap eksempler

Aksjehandel på Johannesburg Stock Exchange

Johannesburg Exchange & Chambers Company ble etablert i 1887 av briten Benjamin Minors Wollan, og dette ble senere Johannesburg Stock Exchange eller JSE. Året før ble det oppdaget store gullforekomster i Sør-Afrika, noe som førte til at det ble behov for en børs hvor gruveselskapene fikk tilgang til kapital. Hovedindeksen på Johannesburg Stock Exchange er FTSE/JSE Top 40 Index.

Aksjer notert på Johannesburg Stock Exchange

Kjøpe Equites Property Fund aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser sørafrikansk eiendom hvordan
Kjøpe Mediclinic International aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Impala Platinum aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Nedbank aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Kumba Iron Ore aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Anglogold Ashanti aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Gold Fields aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe African Rainbow Minerals aksjer med CFD investere kursmål tekniske analyser kursutvikling

Kurtasjefri aksjehandel med CFD på Johannesburg Stock Exchange

Gjennom norske meglere og banker er det stort sett fond eller ETF som er tilgjengelig for investeringer i emerging markets. Det er nemlig svært få meglere i Norge som gir deg tilgang til disse aksjene, og dette gjelder også for børsen i Sør-Afrika. Investeringer i emerging markets er forbundet med høy risiko, men samtidig kan du få høy avkastning om du investerer i de riktige aksjene.

Dersom du vurderer å investere i enkeltaksjer notert på børsen i Johannesburg kan Markets være et godt alternativ. Markets tilbyr nemlig kurtasjefri handel med CFD på sørafrikanske aksjer. Som kunde får du også tilgang til kurtasjefri CFD handel på 19 andre børser, og handel med aksjer notert på 17 børser med lav kurtasje.

Markets er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er Markets et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på €100, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer Markets også for mer erfarne investorer og tradere.

[table “52” not found /]

Slik kjøper du sørafrikanske aksjer – steg for steg

Dersom du vil investere i emerging markets eller ha tilgang til et større utvalg av gruveselskap som gir deg eksponering mot råvarer som gull kan det være verdt å undersøke alternativene du får på Johannesburg Stock Exchange. Med Markets får du tilgang til kurtasjefri handel med CFD på sørafrikanske aksjer. Her skal vi vise deg hvordan du kan bruke CFD til å investere i sørafrikanske aksjer. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe CFD på aksjer notert på 19 andre børser. I tillegg får du også tilgang til handel med aksjer notert på 17 børser til en lav kurtasje.

1: Besøk Markets

Før du kan kjøpe sørafrikanske aksjer notert på Johannesburg Stock Exchange må du registrere deg slik at du får en handelskonto på Markets. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og teknisk analyse verktøy. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til Markets. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

[table “52” not found /]

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til Markets kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe sørafrikanske aksjer. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på €100 eller rundt 1000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. Maks innskudd uavhengig av betalingsmetode er €999999. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe CFD på aksjer på Johannesburg Stock Exchange kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller eller Skrill som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din Markets-konto.

4: Kjøp aksjer på Johannesburg Stock Exchange

For å kjøpe CFD på aksjer på den sørafrikanske børsen gjennom Markets må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst til venstre på skjermen til å søke etter selskapsnavnet eller tickeren, og så trykke på søkeresultatet. I ordreskjemaet kan du lese mer om selskapet, se på anbefalinger og kursmål fra analytikere, og annen nyttig informasjon.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere eller antallet aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine CFD på aksjer notert på Johannesburg Stock Exchange vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i sørafrikanske aksjer.

Tekniske analyser av Johannesburg Stock Exchange

No shortCode found

Lag dine egne tekniske analyser av FTSE/JSE Top 40 Index

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

FTSE/JSE Top 40 Index

Johannesburg Stock Exchange FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer på Johannesburg Stock Exchange?

Det er ingen norske meglere eller banker som gir deg tilgang til sørafrikanske aksjer, annet enn gjennom fond og ETF. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan bruke kurtasjefri CFD handel til å kjøpe sørafrikanske aksjer.

Hvilke selskaper er notert på Johannesburg Stock Exchange?

På den sørafrikanske børsen kan du finne mange gruveselskap, og spesielt gullgruveselskap. I tillegg har du banker, industri og helseforetak. På vår side kan du se en liste over eksempler på sørafrikanske aksjer som du kan kjøpe kurtasjefritt med CFD.

Hva er hovedindeksen på Johannesburg Stock Exchange?

Hovedindeksen på børsen i Sør-Afrika er FTSE/JSE Top 40 Index. Denne indeksen inneholder aksjene til de 40 største og mest omsatte selskapene som er notert på børsen i Johannesburg.

Hvor kan jeg se tekniske analyser av FTSE/JSE Top 40 Index?

På vår side kan du følge med på utviklingen til hovedindeksen på den sørafrikanske børsen. Vi legger også ut tekniske analyser av FTSE/JSE Top 40 Index. Du kan følge våre kurs dersom du vil lære å lage dine egne tekniske analyser av aksjer og indekser.