Aksjehandel på London Stock Exchange

Aksjehandel på London Stock Exchange

London Stock Exchange ble grunnlagt i 1801, men har røtter tilbake til 1697. I dag er LSE en av verdens største børser med rundt 2500 noterte selskaper. Den totale verdien var pr februar 2021 rundt 40 milliarder pund. Hovedindeksen på London børsen er FTSE100.

Populære aksjer notert på London Stock Exchange

Kjøpe 888 aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Clarkson aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe CMC Markets aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Sainsbury’s aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Deliveroo aksjer uten kurtasje kursmål investere tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe GlaxoSmithKline aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe HSBC aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe BHP Billiton aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling tips
Kjøpe Samsung Electronics aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling tips
Kjøpe easyJet aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Carnival aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger tips
Kjøpe On the Beach Group aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger tips
Kjøpe Morrisons aksjer uten kurtasje kursmål kursutvikling tekniske analyser anbefalinger tips
Kjøpe Glencore aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger tips kursutvikling
Kjøpe Tesco aksjer uten kurtasje kursmål kursutvikling anbefalinger tips
a Kjøpe BrewDog aksjer uten kurtasje kursmål børsnotering anbefaling kursutvikling tekniske analyser
Kjøpe Rio Tinto aksjer uten kurtasje kursmål anbefalinger tips kursutvikling
Kjøpe Renewi aksjer uten kurtasje
Kjøpe TUI aksjer uten kurtasje teknisk analyse kursmål anbefaling kursutvikling
Kjøpe Ryanair aksjer uten kurtasje teknisk analyse kursmål anbefaling kursutvikling

Kurtasjefri aksjehandel på London Stock Exchange

Til tross for at London børsen er en av de største markedsplassene for aksjer i verden er det ikke god tilgang for norske investorer å kjøpe aksjer notert på LSE. Det er nemlig kun et lite antall nettmeglere og banker som tilbyr aksjehandel på London Stock Exchange. Hos de norske alternativene må du ofte betale en høy kurtasje. Et godt er alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 2000 aksjer notert på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du aksjer på London Stock Exchange – steg for steg

Når du skal begynne med investering i aksjer er det viktig å spre risikoen over flere selskaper, sektorer og geografiske områder. Dette kalles risikodiversifisering. Siden eToro gir deg tilgang til 16 børser og mer enn 2000 aksjer ligger alt til rette for at du skal kunne bygge opp en godt diversfisert portefølje. Her viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe aksjer på London Stock Exchange uten kurtasje. Den samme fremgangsmåten kan du også bruke til å kjøpe aksjer uten kurtasje notert på andre børser. Som regel trenger du kun noen få minutter på å fullføre registreringen og begynne med investering i aksjer.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe aksjer uten kurtasje på London Stock Exchange må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe aksjer uten kurtasje på London Stock Exchange. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer på London Stock Exchange kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp aksjer på London Stock Exchange

For å kjøpe aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren på selskapet, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer notert på London Stock Exchange vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Tekniske analyser av London Stock Exchange

No shortCode found

Lag dine egne tekniske analyser av FTSE100

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

FTSE100 Index

London Stock Exchange FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer på London Stock Exchange ?

Aksjehandel på London-børsen kan være vanskelig å få tilgang til. Men, følger du vår fremgangsmåten kan du kjøpe aksjer på London Stock Exchange uten kurtasje hos en seriøs og trygg nettmegler som har tillatelser fra Finanstilsynet.

Hvilke selskaper er notert på London Stock Exchange?

Blant de mest kjente selskapene som er notert på LSE har du selskaper som AstraZeneca, BHP, BP, Glencore og Rio Tinto. Du kan se populære selskaper på FTSE100 på vår side om børsen i London.

Hva er hovedindeksen på London Stock Exchange?

Det er FTSE100 som er hovedindeksen på London Stock Exchange. Indeksen inneholder de 100 største og mest omsatte aksjene som er notert på børsen i London. På vår side kan du se oversikten over hvilke selskaper dette er.

Hvor kan jeg se tekniske analyser av FTSE100?

FTSE100 er en av de store aksjeindeksene vi følger utviklingen til og jevnlig legger vi ut teknisk analyse av FTSE100 indeksen. Du kan også lære mer om teknisk analyse i vårt kurs for nybegynnere og viderekomne og prøve programmet vi bruker til analyse.