borsa italiana ftse mib investere Aksjehandel på Milano Stock Exchange kjøpe italienske aksjer

Aksjehandel på Borsa Italiana

Borsa di Commercio di Milano ble etablert på ordre fra visekonge Eugène de Beauharnais i 1808. Den italienske børsen var statseid frem til 1998 da selskapet Borsa Italiana S.p. A. ble etablert og privatisert. Blant de første eierne finner vi først og fremst private banker. I 2007 slo børsen i Milano seg sammen med London Stock Exchange.

Aksjer notert på Borsa Italiana

Kjøpe Prysmian Group aksjer investere hvordan kursutvikling kursmål tekniske analyser aksje
Kjøpe Juventus Football Club aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Iren aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe ENI Energy aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Enel aksjer uten kurtasje kursmål investere tekniske analyser anbefaling kursutvikling
Kjøpe Stellantis aksjer uten kurtasje teknisk analyse kursmål anbefaling kursutvikling

Kurtasjefri aksjehandel på Borsa Italiana

Det kan være flere gode grunner til å investere i italienske aksjer. Først og fremst får du tilgang til et annet geografisk område, men på børsen i Milano har du også mange selskap som kan gi deg eksponering mot sektorer og bransjer du ikke finner på andre børser. Blant norske meglere og banker er det kun et lite fåtall som gir deg tilgang til å investere i aksjer på Borsa Italiana.

De som tilbyr dette tar ofte en høy kurtasje hver gang du kjøper og selger aksjer. Det kan dermed bli dyrt, og dette er en av grunnene til at vi normalt ikke anbefaler disse løsningene selv om de er både trygge og brukervennlige. eToro er et godt alternativ som tilbyr kurtasjefri handel med over 2000 aksjer notert på 16 børser, deriblant Borsa Italiana.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere. Du har også tilgang til over 2000 aksjer på 16 børser.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du italienske aksjer – steg for steg

Det er flere gode grunner til å investere i italienske aksjer. Du får selvsagt spredd investeringene geografisk, men i tillegg får du også tilgang til selskap som ikke kan investeres i gjennom andre børser. Dette kan gi porteføljen din en bedre risikoprofil. På eToro har du tilgang til mer enn 2000 aksjer, noe som betyr at det meste ligger til rette for at du skal kunne sette sammen en godt diversifisert portefølje. Her viser vi deg hvordan du kan kjøpe italienske aksjer på Borsa Italiana i Milano uten kurtasje. Samme fremgangsmåte kan du også bruke til å kjøpe aksjer notert på andre børser.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe italienske aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav om kunnskap eller erfaring for å kjøpe aksjer uten kurtasje på Borsa Italiana. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares. Det åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe aksjer på børsen i Milano kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp aksjer på Borsa Italiana

For å kjøpe aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren på selskapet, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine aksjer notert på den italienske børsen vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Tekniske analyser av FTSE MIB

No shortCode found

Lag dine egne tekniske analyser av FTSE MIB

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

FTSE MIB indeks

Borsa Italiana FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer på Borsa Italiana?

På vår side viser vi deg hvordan du kan kjøpe italienske aksjer notert på Milano Stock Exchange uten kurtasje. I Norge er det få meglere og banker som gir deg tilgang til den italienske børsen. Løsningen vi har er både god og rimelig.

Hvilke selskaper er notert på Borsa Italiana?

Blant de mest kjente selskapene som er notert på den italienske børsen FTSE MIB har du Ferrari, Stellantis, Saipem og Pirelli & Co. På siden vår kan du se noen av de største og mest populære selskapene som er notert på den italienske børsen.

Hva er hovedindeksen på Borsa Italiana?

Det er FTSE MIB (Milano Indice di Borsa) som er hovedindeksen på Milano Stock Exchange. Denne indeksen viser kursutviklingen til de 40 største selskapene fra 10 ulike sektorer.

Hvor kan jeg se tekniske analyser av FTSE MIB?

På vår nettside legger vi jevnlig ut tekniske analyser av hovedindeksen på den italienske børsen. Du kan også prøve analyseprogrammet vi bruker eller følge våre kurs i teknisk analyse for nybegynnere og viderekomne om du vil lære å lage egne analyser.